Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda podnosi zahtjev za otimanje titule iz 1986. godine

Mafijaška organizacija okupljena oko Vlade Srbije i SNS sa centralom u Crvenoj zvezdi odlučila je da svoju kriminalnu moć iskoristi da po drugi put otme titulu prvaka Partizanu za 1986. godinu.

Po nalogu prvog mafijaša Srbije koji je zarobio sve institucije države Aleksandra Vučića Crvena zvezda sjutra podnosi zahtjev za po drugi put otimanje titule šampiona iz 1986. godine.

Mafijaška organizacija okupljena oko Vlade Srbije i SNS sa centralom u Crvenoj zvezdi odlučila je da svoju kriminalnu moć iskoristi da po drugi put otme titulu prvaka Partizanu za 1986. godinu.

Klub bez stida i časti traži da mu se prizna titula koju je oteo nasiljem tako što je u samo sedam dana dva puta igrao namještenu utakmicu sa Sarajevom na Koševu.

Crvena zvezda je u namještenoj utakmici 15. juna 1986. godine na Koševu pobijedila Sarajevo sa 4:0, istim  rezultatom pobijedio je i Partizan ekipu Željezničara na svom stadionu i osvojio titulu sa golom prednosti.

U toku noći dokazani kriminalac jugoslovenskog, i kasnije srpskog fudbala, Dragan Džajić izvršio je pritisak na čelnika FSJ Slavka Šajbera i Dušana Maravića, koji su donijeli odluku o poništenju 34. kola i proglasili šest od devet utakmica namještenim.

Za Šajbera i Maravića Sutjeska i Budućnost su namjestili utakmicu 5:5 da bi Miloš Bursać bio najbolji strijelac lige, a isto nisu uradili Hajduk i Dinamo iz Vinkovaca 5:3, koji su namjestili da Davor Čop bude najbolji strijelac lige.

Crvena zvezda, Partizan i ostali klubovi optuženi za namještanje utakmica kažnjeni su sa oduzimanjem po 6 bodova za narednu sezonu.

Odigrano je ponovljeno kolu, u kojem Partizan nije želio da igra, sramotna Zvezda je u ponovljenom meču izgubila 2:1, postigla gol za titulu u finišu meča na Koševu, taman koliko joj je trebalo za osvajanje bestidne titule.

Tako je Crvena zvezda u samo sedam dana pobijedila lako Sarajevo sa 4:0, a potom od istog rivala u ponovljenom meču izgubila i sve pošteno, da poštenije biti ne može.

Partizan se žalio, tužio FSJ, dok je ćutanjem Crvena zvezda i prihvatanjem kazne o oduzimanjuj šest bodova priznala da je namjestila obje utakmice sa Sarajevom.

Crvena zvezda  je nakon sramene odluke FSJ igrala Kup evropskih  šampiona, da bi nakon nešto više od godine, ta titula bila vraćena Partizanu odlukom Suda udruženog rada, a odluku je prihvatio i tadašnji FSJ.

Crvena zvezda je već pod pokroviteljstvom mafije iz SNS i FSS proglašena prvakom Srbije za 1946. godinu, koju su Zvezdan Terzić i Aleksandar Vučić izmislili u trenutku kada je odnos titula Partizana i Crvene zvezde bio 27:27, što predsjednik svega i svačega u Srbiji, ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije, ali i u Crvenoj zvezdi nijesu mogli da podnesu.

Odlukom nadležnih organa SNS Crvenoj zvezdi je dodjeljena nepostojeća titula prvaka tada nepostojeće države Srbije u takmičenju u kojem nijesu igrali klubovi iz Vojvodine i Kosova, a volšebno objašnjenje Zvezdana Terzića tada je bilo da Kosovo i Vojvodina 1946. godine nijesu bili sastavni dijelovi Srbije.

Ironija je da je isto prvo u Hrvatskoj uradio Franjo Tuđman 1998. godine koji je Hajduku dodijelio titulu prvaka za 1946. godinu.

Tada su čelnici FSJ i Crvene zvezde, Miljan Miljanić, Dragan Džajić i Vladimir Cvetković takvu odluku komentarisali ustaštvom…samo 20 godina kasnije u Srbiji je to patriotizam – titula prvaka Srbije bez klubova iz Vojvodine i Kosova.

Inače, tada su to bile kvalifikacije za popunu jedinstvene jugoslovenske lige, a Crvena zvezda je pogurana u završne kvalifikacije na teritoriji uže Srbije nakon što je ispala na teritoriji beogradskog okruga.

Dekretom države koji je izdejstvovao Slobodan Penazić Krcun svojim političkim pritiscima i policijskim metodama Crvena zvezda je naknadno uvršćena da igra završne kvalifikacije, iako to pravo nije izborila na terenu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve