Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Crnogorski odbojkaši sjutra sa Norveškom

Biće to osmi duel sa Češkom, reprezentacijom koja je žrijebana iz prvog šešira uoči kvalifikacija za šampionat u Italiji, Bugarskoj, Rumuniji i Finskoj.

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Kolašinu sa Češkom u utakmici drugog kola kvalifikacione grupe C za Evropsko prvenstvo.

Biće to osmi duel sa Češkom, reprezentacijom koja je žrijebana iz prvog šešira uoči kvalifikacija za šampionat u Italiji, Bugarskoj, Rumuniji i Finskoj.

Crnogorski odbojkaši kvalifikacije su počeli porazom u Norveškoj, nakon pet odigranih setova.

Selektor Ivan Joksimović kazao je da su crnogorski odbojkaši imali ambiciju i da pobjede u Arendalu.

“Desilo se šta se desilo, iz kože ne možemo iskočiti, morali smo gledati apsolutno pozitivno na cjelokupnu situaciju. Skupili smo se na jednom sastanku, porazgovarali i mogu reći, imali smo jednu pozitivnu reakciju po povratku u Crnu Goru, odradili tri jako kvalitetna treninga i negdje potisnuli to što za nas nije bilo dobro i gledali pozitivno na budući period koji nas očekuje, a to je naredni rival Češka”, kazao je selektor.

Joksimović je istakao da je tim iskoristio premijernu utakmicu kao školu i da nije izgubio nadu u dobar rezultat.

“Mogu slobodno reći da je momcima jako teško pao poraz, da su jako iskreno i kvalitetno radili od prvog dana i da su negdje vidjeli šansu, jer smo predočili kvalitete, timske i individualne, ekipe Norveške, ali od tog šoka, koji smo pretrpjeli od samog početka utakmice, nismo uspjeli da se vratimo. Platili smo danak i nekom neiskustvu”, rekao je Joksimović.

Govoreći o duelu sa Ćeškom, on je naglasio da očekuje tešku utakmicu, navodeći da je rival izuzetno kvalitetan.

“Naš motiv i dalje postoji, nismo izgubili tu nadu kad je trening u pitanju, a i opet ne gubimo nadu ni kad je utakmica u pitanju”, rekao je Joksimović.

Crnogorskim odbojkašima u međusobnim duelima upisali su tri trijumfa, dok su četiri meča pripala selekciji Češke, uključujući i posljednji u Skoplju, na prethodnom Evropskom prvenstvu u septembru 2023. godine.

Joksimović očekuje drugačiji duel u Kolašinu u odnosu na susret u glavnom gradu Sjeverne Makedonije.

“Češka nije ništa mijenjala u odnosu na Evropsko prvenstvo, za razliku od nas, koji smo dodatno podmladili ekipu. Mogu reći da su u ovu reprezentativnu sezonu Česi krenuli jako ambiciozno”, rekao je selektor.

Utakmica u Kolašinu počeće u 18 sati.

Češka će sa Norveškom igrati 29. avgusta, u gradu Tabor, a drugi dio kvalifikacija planiran je za avgust 2025. godine.

Pobjednici sedam kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija obezbijediće mjesto na 34. izdanju EuroVoleja, na kom su selekcije Italije, Bugarske, Rumunije i Finske kao domaćini i Poljska, Slovenija, Francuska, Holandija, Srbija, Ukrajina, Njemačka i Portugal, na osnovu plasmana sa prethodnog Prvenstva starog kontinenta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve