Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Crnogorske košarkašice zaustavljene u polufinalu turnira u Meksiku

Naša reprezentacija nije mogla da parira fizički jačoj selekciji, koja je imala sjajne procente šuta (za tri poena Koreja je imala 45%).

Crnogorske košarkašice nastup u Meksiku na pretkvalifikacionom turniru za Mundobasket završile su u polufinalu porazom od Južne Koreje 88:66.

Naša reprezentacija nije mogla da parira fizički jačoj selekciji, koja je imala sjajne procente šuta (za tri poena Koreja je imala 45%).

Selekcija koja je 13.na svijetu bila je prevelik zalogaj za tim koji je uz dosta problema sastavio roster od 12 igračica, ali za našu podmlađenu reprezentaciju koja nema iskustvo na ovom nivou svakako je polufinale uspjeh, a sam nastup biće sigurno od velikog značaja za igračice čije vrijeme tek dolazi…

Koreja je pokazala zašto je redovan učesnik Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava, a razlika u kvalitetu i iskustvu bila je evidentna. Nekad želja, jednostavno nije dovoljna.

Sam početak donio je izjednačen meč – Crna Gora je posljednji put povela u nakon tri i po minuta igre, kada je Leković pogodila za 7:5.

Onda je uslijedila serija Koreje, koja je na polovini prve dionice vodila 12:7, a na 3.24 prije kraja prvog kvartala Park je kompletirala seriju 14:4 za prvo dvocifreno vođstvo 19:9, a na kraju prve četvrtine bilo je 25:13.

Crna Gora pokušala je zonom da zaustavi rivala, ali je Koreja osim brze tranzije pokazala da ima sjajne šutere i sa četiri trojke u drugom kvartalu već do poluvremena otišle na ogromnih 52:31.

Na 47 sekundi prije odlaska na odmor nakon pet vezanih poena Drobnjak za samo desetak sekundi naše košarkašice su uspjele da smanje zaostatak na 47:31, ali je Koreja uspjela , ipak, na kraju prvih 20 minuta da ode na velikih +21 (52:31).

Veliki broj promašenih zicera, otvorenih šuteva, loša u komunikacija u odbrani, doprinijeli su da se ne može parirati Koreji, koja je djelovala kao svjetska velesila.

Naša reprezentacija je u trećoj dionici zaigrala bolje u odbrani, ali je imala loša rješenja u napadu, slabu realizaciju, tako da je Koreja uporno bila na 20 i više poena, četvrtinu je zaključila Li poenima za 68:45.

Koreja je djelovala fizički spremnije, a uz agresivnu odbranu i dobar šut bile su očigledno prevelik zalogaj za “crvene”.

U 31.minutu, nakon poena Jovanović Crna Gora je nazad bila na minusu ispod 20 (70:51), ali samo na kratko jer je Koreja uzvratila serijom 7:0 i potvrdila ubjedljiv trijumf.

U našoj selekciji najefikasnija bila je Marija Leković sa 17, Maja Bigović, Milica Jovanović i Anastasija Drobnjak dodale su po 11, dok je Dragana Živković postigla 7, Sofija Živaljević 3, Bojana Kovačević, Lana Vukčević i Zorana Radonjić po 2.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve