Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Crna Gora baš voli hrvatske selektore: Slavko Goluža umjesto Vlada Šole?

Pored Goluže mogući kandidati za upražnjeno selektorsko mjesto su Zoran Kastratović, Ratko Đurković i bivši crnogorski reprezenativci Draško Mrvaljević i Igor Marković.

Crna Gora po svemu sudeći mnogo voli da na svojim selektorskim klupama vidi hrvatske stručnjake – poslije Zlatka Kranjčara i Roberta Prosinečkog u fudbalu, po svemu sudeći Vlada Šolu će na klupi rukometne selekcije zamjeniti Slavko Goluža.

Crna Gora je nakon eliminacije od Italije u baražu za Svjetsko prvenstvo ostala bez selekora, pošto je Vlado Šola podnio ostavku a u RSCG žele da na mjesto selektora dovedu Slavka Golužu.

Nekadašnji selektor Hrvatske bio je i trener Zagreba i Tatran Prešova, a odnedavno je preuzeo kuvajtsku erkipu Al Kadsija.

Pored Goluže mogući kandidati za upražnjeno selektorsko mjesto su Zoran Kastratović, Ratko Đurković i bivši crnogorski reprezenativci Draško Mrvaljević i Igor Marković.

U RSCG nemaju mnogo vremena za čekanje jer rukometnu reprezentaciju već od jeseni čeka ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se igra u januaru 20226. godine.

Istini za volju još uvijek postoji mogućnost i da naša selekcija dobije vajld kard za učešće na Svjetskom prvenstvu koje će u januaru sljedeće godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, pošto je Crna Gora na osnovu plasmana sa EHF Euro 2024 prva na listi reprezentacija koje nijesu obezbjedile plasman na Mundijal.

Goluža iza sebe ima sjajnu igračku karijeru, pošto je sa Zagrebom bio prvek Evrope, a osvajao je zlato na OI 1996. i 2004, i kao selektor bronzu 2012, što je posljednja olimpijska medalja za Hrvatsku.

Sa Hrvatima je kao selektor osvojio i tri bronzane medalje, na Evropskom prvenstvu u Srbiji 2012., na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, te na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2013.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve