Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Čovićevom fabrikovanju laži nema kraja

Toliku količinu laži u regionu u tako maloj jedinici vremena od jednog sata u stanju su u svijetu samo da izgovore Zvezdini sijamski blizanci Čović, Zvezdan Terzić i njihov glavni mentor i finansijer Aleksandar Vučić, koji je državnu kasu stavio na izvolite dvojici najvećih prevaranata u istoriji svjetskog sporta.

Piše: Stanko Radulović

U svom prepoznatljivom stilu pred početak nove sezone Nebojša Čović ponovo opsjeda TV stanice po Srbiji i objašnjava svekolikoj zvezdaškoj javnosti ono što ni sam sebi ne može objasniti, i teško je ne povjerovati da kada se ujutro pogleda u ogledalo ne dobije želju da vlastitom odrazu pljune u lice.

Toliku količinu laži u regionu u tako maloj jedinici vremena od jednog sata u stanju su u svijetu samo da izgovore Zvezdini sijamski blizanci Čović, Zvezdan Terzić i njihov glavni mentor i finansijer Aleksandar Vučić, koji je državnu kasu stavio na izvolite dvojici najvećih prevaranata u istoriji svjetskog sporta.

Nebojša Čović je ovih dana objašnjavao kako Crvena zvezda ponovo ima budžet od svega 12 miliona za plate i kako je Kvazimodo srpskog sporta siroće u odnosu na konkurenciju.

Uzalud su budžeti koje su javnosti predstavili on i Ostoja Mijailović, a koje je potvrdio sam Aleksandar Vučić, pokazali da je Crvena zvezda privilegovana, uzalud je usljedilo naknadno dolivanje od šest miliona eura (krajem marta i početkom aprila) u kasu Čovićevog dvoglavog teleta u kombinaciji Crvena zvezda – FMP.

Iskonska ološ u sport je ušla sa pobjedom SNS i dolaskom na čelo Srbije predskednika svega i svačega, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije

Čović je u svom prepoznatljivom stilu sebi dao za pravo da nakon svih kriminalnih radnji i 12 neregularnih sezona u kojima njegovi klubovi redovno igraju makar dvije namještene utakmice po sezoni, dao za pravo da vrijeđa druge klubove.

Čović priča o klubaštvu, o vrijeđanju članova porodica, o ološu i kriminalnim strukturama u sportu.

Nikad nije odgovarao za sve svoje kriminalne radnje, za one uvrede na račun Željka Obradovića još dok je bio trener Fenerbahčea, za ono gađanje košarkaša Partizana kesama punim urina, za nestali novac za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije…

A iskonska ološ u sport je ušla sa pobjedom SNS i dolaskom na čelo Srbije predsjednika svega i svačega, a ponajviše mafije, organizovanog kriminala i korupcije.

U Zvezdi su sve sami kriminalci Srbije, bliski vlastima, koji zahvaljujući činjenici da su bliski Vučiću, imaju člansku kartu i navijaju za Crvenu zvezdu dobijaju brojne privilegije…

U rukovodstvu FK Crvena zvezda su Stojan Vujko i Ivan Bošnjak, dvojac iz Milenijum tima, koji u Ljutice Bogdana obavljaju funkcije predsjednika Skupštine Crvena zvezda i potpredsjednika Upravnog odbora tog kluba. Vujko je uz to i predsjednik Sportskog društva Crvena zvezda.

stojan vujko 02 copy
Stojan Vujko

Prije promjene vlasti Milenijum tim važio je za kompaniju blisku SPS-u, a njeni vlasnici pojavljivali su se u izbornom spotu Dušana Bajatovića i to u vrijeme, dok su na vlasti bili koalicioni partneri SPS – DS, dobijali su niz poslova od JP Srbijagas.

Sve je, međutim, promijenio dolazak naprednjaka na vlast, preko noći Crvena zvezda i njeni “navijači”, tradicionalno su se odrekli prethodne vlasti i postali udarna pesnica novog režima.

Dobili su poslove na izgradnji Beograda na vodi, koridora, metroa, Nacionalnog stadiona, projekta Ekspo…

Riječ je o projektima čija se vrijednost mjeri milijardama eura. Gradili su i stanove za bezbjednjake, postali vlasnici uglednog Instituta “Jaroslav Černi”. Prethodno su kupili banju, a onda od države dobili bespovratnu pomoć, a potom kupili još jedan simbol Beograda – hotel Jugoslaviju.

Vlasnici su ili suvlasnici najmanje 20 firmi, a sudeći prema finansijskom izvještaju u posljednje dvije godine njihove kompanije su ostvarile čistu dobit od oko 20 miliona eura.

Njima uz rame u Zvezdi je i brat Stojana Vujka – Milan, koji razvija “sopstveni biznis”. U njegovom vlasništvu je firma Euro bravo, koja se našla na spisku kompanija koje su dobile kredit od državnog Fonda za razvoj.

U posljednje dvije godine ostvarila je čistu dobit od oko 1,7 miliona eura. Mlađi Vujko suvlasnik je još najmanje dvije firme.

Zajedno sa Kostadinom Terzićem, sinom generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, i Slobodanom Govedaricom, koji je blizak huliganskoj grupi Ultra boys, posjeduje udio u preduzeću Senjak gym and spa.

Vujko je i vlasnik hotela Le Petit Piaf koji se nalazi u Skadarliji. Takođe, on je član Upravnog odbora Odbojkaškog kluba Crvena zvezda, a osnivač je i Fondacije “Čuvajmo pravoslavlje”.

Iako u svojim redovima ima biznismene čije su zarade enormne, Zvezda je pomoć tražila “sa strane”.

Čović i njegov pajtaš Željko Drčelić vlasnik 13 firmi, poznat po divljoj gradnji, FOTO: Starsport

Tako je prošle godine uzela pozajmicu od 2,6 miliona evra od firme Goter construction, čiji je suvlasnik Kostadin Terzić.

Paradoks je međutim što je Terzićev sin u upravi “suparničkog kluba” – OFK Beograd, koji grca u milionskim dugovima i koji je u neprekidnoj blokadi još od 2019. godine.

OFK Beograd se u međuvremenu vratio u Superligu Srbije, iz koje ga je izbacio Zvezdan Terzić i sada će da izigrava zajedno sa FK Crvena zvezda dvoglavo tele srpskog fudbala.

U Košarci Čović ima Crvenu zvezdu i FMP, a u fudbalu Terzić Crvenu zvezdu i OFK Beograd i sve pošteno, sve čisto, da čistije biti ne može…

Čović je nedavno najavio dolazak na čelo KK Crvena zvezda Željka Drčelića, a vjerovatno će on na čelo KSS umjesto Predraga Danilovića.

Uostalom Čović je nedavno svekolikoj zvezdaškoj javnosti objasnio da je baš on najzaslužniji za uspjehe košarkaške reprezentacije na Svjetskom prvenstvu i potom na Olimpijskim igrama, jer je on doveo za selektora Svetislava Pešića.

Čović je doveo Pešića za selektora, istog onog trenera kojeg je otjerao prije 12 godina iz kluba i mi svi treba da se pravimo kao da se to nikad nije desilo.

No KK Crvena zvezda u svojoj upravi ima zvučna imena u kriminalnoj biznis strukturi naprednjačke vlasti. Predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, vlasnik kompanije WD Concord West, koji uz nju posjeduje još najmanje 10 firmi.

Indirektno ima udio u preduzeću Vrenje koje je nedavno kupilo kompleks Stare šećerane, uprkos pravu prečeg vlasništva koje je imala država i planu da na taj dio grada bude proširen Beograd na vodi.

U okviru tog kompleksa, koji je plaćen svega 5,9 miliona eura, nalazi se 18 objekata na zemljištu površine od ukupno 11 hektara.

Drčelićeva firma je Concord West, u kojoj ima udio od 75 odsto bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada i dobija unosne poslove od države. Bila je angažovana na brojnim velikim projektima.

U prošloj godini ova firma je potpisala ugovore sa nizom državnih institucija u ukupnoj vrijednosti od skoro 12 miliona eura.

Najvrijedniji su zaključeni sa Ministarstvom za javna ulaganja (470 miliona dinara), Elektroprivredom Srbije (300 miliona dinara), Direkcijom za građevinsko zemljište (191 miliona dinara) i Republičkom direkcijom za robne rezerve (162 miliona dinara).

Samo ova Drčelićeva kompanija imala je u posljednje dvije godine čistu zaradu od oko 4,7 miliona eura.

I sasvim slučajno svi najznačajniji ljudi Crvene zvezde i ortaci Zvezdana Terzića i Nebojša Čovića su bliski Aleksandru Vučiću, SNS i dubokoj državi, privilegovani u biznisu i ko zna čemu sve još…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

21 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
26.08.2024-15:57 15:57

FUJ ,dzukelo srbijanska, zagadio su sav sport i politiku na balkanu sa tvojim drugom i ostalim debilima! MRS!

EP_Beograd_2005
26.08.2024-17:35 17:35

Ovo ni Tegeltija ne bi napisao….
Deo jeste verovatno tačan koliko i dug period Partizana pod Borisom Tadićem, pa i Dačićem pre toga…. Vučić-Đilas, Ostoja-Čović, ista g….

ggwp
26.08.2024-20:49 20:49

To onaj Tadic sto vam doveo gasprom ili?A Partizan napadao LS bez sponzora i potrosenih 30k na Ilica tokom prelaznog roka?Nesto se ne secam ni da je FKP otpisano 24 miliona duga,kao fkcz za agrobanku.Ne secam se ni da je KKP dobijao od drzave po 11 miliona za sezonu,niti da je samo kroz kss ubacivano 6miliona od drzave,da ne zaboravimo sto fmp kao filijala dobije vecu pomoc od drzave za vreme korone nego Partizan.
Bas su isti Tadic i Oskar,ali samo nastavite vasu propagandu kao i onu da je Zeljko drzavni projekat,a rival mu dobija duplo vise od drzave…

Proleter
26.08.2024-22:45 22:45

Demokratska stranka je 2001. godine preuzela KK Crvena zvezda, a kasnije i FK Crvena zvezda (potrajalo malo zbog protivljenja Džajića). I sad ti palamudiš o Tadiću zbog toga što je viđen na jednoj košarkaškoj i jednoj vaterpolo utakmici Partizana. Taj isti Tadić je doveo Gasprom u Crvenu zvezdu, a ne u Partizan. O prethodniku Dačiću ne vredi trošiti reči. Staviti u isti koš psihijatrijskog bolesnika Čovića sa bilo kim drugim je takođe za psihijatrijsko posmatranje. Njemu zlo isijava iz očiju, i u paklu se boje njegovog dolaska. Bio direktor Fabrike metalnh proizvoda (FMP), a onda je volšebno kupio i postao… Pročitaj više »

Penzos
26.08.2024-19:12 19:12

Ma sve istina ali dokazi u fiokama,lici malo da je samo zvezda i jeste ali i partizan je tu u igri,Vucelic,Mijailovic!

Obilić
26.08.2024-20:36 20:36

Stanko Raduloviću probaj prvo svoje ogledalo da očistiš ali teško da ćeš uspeti, zato sad u prodavnici da kupiš tri ogledala. Kada pljuješ po drugima najviše pljuješ po sebi

Obilić
26.08.2024-20:38 20:38

Nije Srbijanska već Srpska ali ko će tebi dokazati ista u životu, opasni su to kompleksi, ljubomora i sujeta vas izjeda

Slavke
26.08.2024-20:55 20:55

Svaka čast,to je tačno to

NikolaBudva
26.08.2024-21:20 21:20

Bol,frustracija i kompleks i dalje izlaze iz tebe čovječe… Uzivamo dok ti patiš..Boli jaka evropska Crvena zvezda

Djore
26.08.2024-21:37 21:37

Sto se se bre uzjogunili. Covek vas cita ko otvorenu knjigu i bije gde stigne. Ovi skromniji to nazivaju metlanje. Hvatate red za napadanje Vucica j svega Srbskog. Polako dobicete sve sto zasluzujete.

Bravo ti ga
26.08.2024-22:43 22:43

Ciganska država vazda bila

Ja
26.08.2024-23:00 23:00

A vas Ostoja od kojih je?

Gost
27.08.2024-00:08 00:08

Svi će ovi omladinci biti 6 stopa ispod pre 50og rođendana. Te pare moraju bolje da se raspodele. A ćoravi i tvorza su pajaci kojima upravljaju žvalavi i burazer.

Gagi
27.08.2024-01:18 01:18

Svaka čast za jednog ovakvog novinara koji nema straha da kaže kakvo je pravo stanje u državi! Bravo gospodine Radulovicu

Влада
27.08.2024-10:55 10:55

Где је то Остоја објавио буџет и за коју годину. Ја то нити сам видео нити чуо. Јавно је рекао да је буџет пословна тајна

Marko
27.08.2024-11:08 11:08

Bravo Stanko, prvi koji sme nešto reći o sns- zvezdo bagri

Miloš
27.08.2024-18:27 18:27

Ovo su baš krokodilske suze ožalošćenog franjevca.
Arlaukanje i lelek glodarčića od novinara sa besramno podlim mislima i rečima koje su pune neistine i toksičnih fekalija iz ožalošćenog grobarskog repertoara!

Superjoe
28.08.2024-13:35 13:35
Reply to  Miloš

Kako se ćokijevi svjedoci, sns pripadnici vječite državne opozicije prepoznaše i krenuše u odbranu istog onog ubice premijera kojeg su ne tako davno pljuvali najstrašnije.

Popay
27.08.2024-20:22 20:22

Opet obi sto im smeta sve što predstavlja srpstvo,a najviše zvezda. Bavite se jado,sa vašim krimosima kojih imate za izvoz .Znam da je propao banana biznis ,od koga vam se vecim delom finansirala kk buducnost voli.Pa vam Čovic ugasio snive o gledanju Eurolige u Podgoricu. Vala što ste gledali ,gledali ste.Sad možete da igrate kup Mila Đukanovica i bliže mu familije. Živjeli vazda i ostali tu đe ste.Daleko vam lijepa kuca,što dalje od nas.

Sasa
27.08.2024-22:23 22:23

Da li ces ikad Raduloviću napisati i o Partizanu istinu,svi sponzori takođe SNS i od poslova sa državom finansiraju Partizan,i ko je iza Ostoje..iza Čovića je DB to znamo, a iza Ostoje…ne smeš da kažeš- oo je vlasnik KK Partizan ,ko je doveo Žoca za 5 mil eur za tri godine..rođeni brat vođe ,od kako je isteran iz Zvezde (bio sam prisutan i pomislio da nas nigde nece biti ,obzirom gde živimo )..preuzeo je KK Partizan on lično sa maskom Ostojom koji nema 2 gr mozga ali je SNS vojnik i to među 3 najvažnija zbog količine pranja para…reket svim… Pročitaj više »

Žika
29.08.2024-08:36 08:36

Ne laži i ne lupetsj. Čovek sve rekao i obelodanio.