Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

CFL: Istorija je ispisana – Dečić šampion Crne Gore

Crna Gora je dobila sedmog fudbalskog prvaka u istoriji - u derbiju 35. kola Meridianbet Prve lige, Dečić AdmiralBet je u Nikšiću savladao Sutjesku 1:0 i stekao nedostižnih šest bodova prednosti u odnosu na Mornar i Budućnost

Crna Gora je dobila sedmog fudbalskog prvaka u istoriji – u derbiju 35. kola Meridianbet Prve lige, Dečić AdmiralBet je u Nikšiću savladao Sutjesku 1:0 i stekao nedostižnih šest bodova prednosti u odnosu na Mornar i Budućnost.

Sve dileme je riješio jedan od najiskusnijih i najboljih igrača našeg šampionata, Draško Božović, koji je u 36. minutu doveo Tuzane u vođstvo na stadionu kraj Bistrice. Tri minuta kasnije gosti su ostali sa desetoricom, jer je drugi žuti karton dobio Leon Ujkaj, ali Nikšićani nisu znali da iskoriste brojčanu nadmoć, pa su doživjeli treći vezani poraz i ugrozili čak i 4. mjesto na tabeli.

Da je Dečić izgubio ili odigrao neriješeno, odluka o šampionu je mogla da bude donijeta u posljednjem kolu, ali je Budućnosti za to bila potrebna pobjeda protiv Mornara na stadionu pod Goricom.

Podgoričani, međutim, ne da nisu trijumfovali, već su izgubili i 2. mjesto. Mornar je stigao do pobjede golom Milana Vušurovića u 90. minutu, pa sada ima isti broj bodova kao branilac titule, ali i bolji međusobni skor.

A od sljedeće sezone će još jedan nekadašnji prvak Crne Gore igrati u Drugoj ligi – Rudar. Pljevljaci su izgubili od Jezera u Beranama, ali im ni pobjeda ne bi ništa značila, jer je Jedinstvo savladalo Petrovac 4:2 i pobjeglo im na čak osam bodova razlike.

Rudar će tako krenuti putem Mogrena (više ne postoji), Zete (igraće baraž za Drugu ligu) i OFK Titograda, koji je trećeligaš…

REZULTATI 35. KOLA

Sutjeska Meridianbet – Dečić Admiralbet 1:0 (Božović 36)

Crveni karton: Ujkaj (Dečić) u 39. minutu.

Budućnost – Mornar 0:1 (Vušurović 90)

Arsenal – Mladost Lob.bet 3:1 (Merdović 9, Pulejo 55, Kašćelan 90+2 – Milić 68)

Jezero – Rudar 2:1 (Redžepagić 36, Kontić 74 – Pupović 70)

Jedinstvo – Petrovac 4:2 (Korać 10, Kolić 17, Brandao 48, Cvijović 52 – Bašić 42, Babić 44)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve