Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Budućnost se nada aktivnom rezultatu u Sofiji

Prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija Budućnost igra u četvrtak (19.30), a revanš je 1. avgusta pod Goricom u 21.00.

Fudbaleri Budućnost će večeras odraditi posljednji trening u Podgorici, za sjutra je rezervisan jutarnji čarter do Sofije, pa večernji trening na stadionu “Vasil Levski” u vrijeme odigravanja utakmice, dok je okršaj sa ekipom CSKA 1948 na programu u četvrtak u 19.30 sati po našem, a sat kasnije po lokalnom vremenu.

Na put u glavni grad Bugarske naš pobjednik Kupa ide koferima punim optimizma, svjesna da se igraju dvije utakmice i da je na najljepšem stadionu u Bugarskoj tek prvo poluvrijeme.

Pomoćni trener Srđan Nikić prenosi glas stručnog štaba, ali i kompletne plave svlačionice pred prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija – četvrtak, 19.30 sati, revanš je 1. avgusta pod Goricom u 21.00 sati…

“Želimo da napravimo aktivan rezultat pred revanš koji igramo pred našom sjajnom publikom. Atmosfera na posljednjoj utakmici je bila fenomenalna, imamo ogromnu želju da nešto slično ponovo doživimo i da svi zajedno jurimo prolaz dalje”, poručio je prvi saradnik šefa stručnog štaba Ivana Brnovića i nekadašnji napadač našeg tima.

Stručni štab, u kome su pored iskusnog Nikića i prvog trenera Brnovića, još Ivan Delić, Mihailo Tomković, trener golmana Veljko Bajković i kondicioni trener Milivoje Grbović, je skautirao narednog rivala na svim mogućim poljima – svako iz svog ugla.

“Igramo protiv protivnika koji je sigurno jači od prethodnog, igra ozbiljniju ligu i izgleda ozbiljnije, ali u suštini igra slično – jača strana mu je defanziva. To je pokazala i prva utakmica u bugarskom šampionatu (Černo More – CSKA 1948 0:0), a ta čvrstina pozadi ih je krasila i tokom cijele prethodne sezone”, govori Nikić, pa izdvaja dva imena…

„Igra ekipe CSKA 1948 dosta zavisi od bočnog igrača Kirilova koji je i kapiten, kao i od Brazilca Talisa“.

Bugari su na papiru favoriti, ali „plavo – bijela“ želja može da promijeni tu činjenicu…

“Igrači su svjesni da im se ukazala šansa da naprave iskorak u Evropi, jer svi znamo da je bilo razočaranja u bliskoj prošlosti. Mislim da su tu želju demonstrirali protiv Mališeve pod Goricom, pokazali su koliko su stabilni, kakva je hemija među njima i da mogu mnogo kada svaki prvotimac pruži sve od sebe. Kolektivna igra, volja, želja, motiv, požrtvovanje… To je naša šansa u Bugarskoj, uz konstantno razmišljanje da imamo revanš kod kuće, gdje uz pomoć publike možemo mnogo”.

Veče kada je pala Mališeva pod Goricom je bilo jedno od ljepših fudbalskih u posljednje vrijeme – Budućnost je igrala, publika navijala i „gurala“ plave, najvatreniji navijači diktirali ritam…

“Ta pobjeda, rezultat i atmosfera su uticali na samopouzdanje ekipe. Budućnost je veliki klub i kada si dio tog sistema, normalno je da budeš pod pritiskom, osjećali smo ga prije utakmice, ali mislim da su igrači odgovorili na fenomenalan način, izborili se i dominantno pobijedili. Vjerujem da će efekat tog preokreta i prolaska dalje biti vidljiv u dvomeču sa CSKA, jer hemiju, zajedništvo i atmosferu u svlačionici prave rezultati. Kada imate rezultat, sve ide kako treba, a kada ga nemate – ekipa počne da sumnja u sopstvene mogućnosti. Probili smo tu barijeru, ne smijemo da sumnjamo u sebe, znamo da imamo kvalitet, ali u isto vrijeme treba da budemo mirni, staloženi i puni respekta prema protivniku. CSKA je favorit, ali imamo šansu da napravimo aktivan rezultat i u revanšu prođemo dalje”, smatra Nikić.

„Plavi“ će u Sofiji imati pomoć najvatrenijih pristalica „Varvara“, dok CSKA 1948 Sofija nema veliki broj navijača, jer je većina ostala da navija za CSKA Sofiju.

„Kakva god da bude atmosfera, na nama je da budemo koncnetrisani od prvog do posljednjeg trenutka. Kada smo igrali u Podujevu, atmosfera je bila pozorišna, igrači nisu imali pritisak sa tribina, a odigrali smo loše… Nadam se da više nikada nećemo ponoviti slično izdanje. Imamo naš cilj, imaćemo navijače uz nas, želimo da imamo aktivan rezultat u revanšu, gdje će nas publika – siguran sam – ponovo ispratiti na pravi način. Odavno atmosfera pod Goricom nije bila lijepa kao prethodnog četvrtka, i zapad i sjever su nam davali vjetar u leđa, osjećali smo jedinstvo i imamo motiv da se sve to ponovi”, zaključio je Nikić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve