Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Budućnost ponovo demonstrirala gubitnički mentalitet

Kao plod takvog shvatanja vlastitih kvaliteta došla je eliminacija od rivala koji u dva meča nije ni pokazao, a kamoli dokazao da je kvalitetniji.

Fudbaleri Budućnosti završili su učešče u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su u dva meča poraženi ukupnim rezultatom 2:1 od bugarskog predstavnika CSKA 1948 iz Sofije.

Još jednom se potvrdilo da naši klubovi, pogotovo Budućnost, uoči svakog evropskog meča pretjerano respektuje protivnika i pokušava rivala da predstavi kao aždaju od koje treba zazirati i prije nego utakmica počne.

Bugarski fudbal je daleko od evropskih visina, kvalitet reprezentacije Bugarske slabiji od naše selekcije, liga je, ukoliko se izuzme Ludogorec bez ozbiljnijeg kvaliteta, a Budućnost je strijepila u oba meča protiv CSKA i odigrala ziheraški.

Kao plod takvog shvatanja vlastitih kvaliteta došla je eliminacija od rivala koji u dva meča nije ni pokazao, a kamoli dokazao da je kvalitetniji.

“Jedna tvrda utakmica, imali smo veći posjed, više od igre, šanse u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo napadali, mislim po svemu prikazanom, da smo bili prilično bolji. Produžeci su nam donijeli taktički neki pad, pogotovo kod tog gola. Nismo reagovali kako treba, poslije je bilo teško da se vratimo. Mogu da pohvalim igrače i publiku. Ispali smo, ali na častan i hrabar način”, rekao je trener Ivan Brnović za RTCG nakon meča.

Trener gubitnik, luzer, Budućnost navikla da uvijek bude u nekom trećem planu još iz vremena državne zajednice, takvo shvatanje ugradila je u DNK kluba i poslije referenduma za mečeve na evropskoj sceni.

Uvijek su drugi kvalitetniji i bolji, rival za respekt i poštovanje, sa ko zna kakvom tradicijom i istorijom.

A CSKA i nema neku istoriju i tradiciju, jer je to klub koji postoji svega osam godina, a u prvopj ligi Bugarske igra samo četiri sezone.

Brnović je juče promašio sve, od taktike, do sastava, preko izmjena i pokazao da je trener u rangu stručnjaka crnogorskog saveza, ali ga zapalo da vodi Budućnost.

“Što se tiče Orahovca prinudna izmjena, a što se tiče Grbića – očigledno je da je povreda ostavila traga. Perišić je ušao i dobili smo dubinu u drugom poluvremenu, agresivnost i konkretnost koje su rezultirale golom. Nažalost u produžecima nismo izdržali. Po svemu prikazanom, kad uzmemo u obzir obje utakmice, mislim da nismo zaslužili da ispadnemo, na kraju su odlučile sitnice”, smatra Brnović.

Juče je generalni direktor Radničkog iz Kragujevca podnio ostavku jer je njegov tim eliminisan od Mornara, i smatra da je to sramota za grad i državu.

Radnički iz Kragujevca nikada u istoriji nije igrao ranije na evropskoj klupskoj sceni, u nekadašnjoj SFRJ ima svega nekoliko prvoligaških sezona, ali je za njih sramota da izgube od crnogorskog predstavnika.

I uzalud su za Budućnost igrale takve legende poput Anta Miročevića, Dejana Savićevića, Predraga Mijatovića, Dragoje Lekovića, braće Brnović, Radnički nema tako zvučna imena, za njih je poniženje da izgube od Mornara, za Budućnost nije da izgubi od CSKA 1948 i nekih drugih “velikana” prethodnih sezona.

Ali nije problem u ostavkama ljudi iz Radničkog, problem je pto smo mi prihvatili da se na nas gleda sa nipodaštavanjem i što nikad nismo izgradili stav, ali ni odgovornost za neuspjeh.

U Budućnosti se niko ne stidi zbog eliminacije od kluba koji postoji samo osam godina i to neće biti razlog za ostavke u klubu.

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve