Srijeda, 26 Juna, 2024
Rubrika:

Budućnost ide na Kosovo, Mornar u Gruziju

Mornar svoju evropsku premijeru imaće protiv Dinama iz Tbilisija, prvu utakmicu kao domaćini 11. jula, dok gostuju sedam dana kasnije u Gruziji.

Fudbaleri podgoričke Budućnosti igraće u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv kosovskog Mališeva, odlučeno je danas žrijebom u Nionu.

Budućnost

“Plavo-bijeli” gostuju u prvoj utakmici 11. jula, dok će sedam dana kasnije dočekati ekipzu sa Kosova.

Drugi crnogorski predstavnik, barski Mornar svoju evropsku premijeru imaće protiv Dinama iz Tbilisija, prvu utakmicu kao domaćini 11. jula, dok gostuju sedam dana kasnije u Gruziji.

Utisak je da fudbaleri Mornara zaista nijesu imali sreće u žrijebu, pošto su za protivnika dobili Dinamo iz Tbilisija, najveće ime gruzijskog fudbala.
Gruzijski velikan iza sebe ima bogatu  i uspješnu fudbalsku tradiciju tokom koje je osvojio i dvije titule prvaka SSSR-a, te 19 titula u Gruziji. Kada se tome dodaju dva trofeja u Kupu Sovjetskog Saveza i 12 Gruzije, postaje jasno da je riječ o najvećem klubu nekadašnje republike SSSR-a.
Ipak, najvrijedniji trofej Dinamo je osvojio 1981. godine kada je u finalu nekadašnjeg evropskog takmičenjka Kupa pobjednika Kupova bio bolji od Karl Cajs Jene u meču koji je igran u Dizeldorfu (2:1).
Mornar

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve