Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Budućnost dovela petoricu, Zvezda brani tron, Dubai legalizovao cirkus

Utakmicom u Zagrebu Cibona – Zadar (20.00) večeras počinje besmisao takmičenja kojeg još uvijek zovu Admiralbet ABA liga, odnosno regionalno košarkaško takmičenje koje je izgubilo svaki smisao.

Pored činjenice da su organizatori takmičenja dozvolili da ustom rangu igraju A i B tim Crvene zvezda, odnosno klubovi pod kontrolom Nebojše Čovića i da u svakoj sezoni aktuelni šampion igra makar dvije namještene utakmice u kojima je unaprijed upisala bodove, omogućeno je da u ligi ove sezone iga i KK Dubai.

Titulu brane košarkaši Crvene zvezde koji su se osvajanjem naslova regionalnog šampiona izjednačili po broju trofeja sa Partizanom, ali su načinom na koji dolaze do trofeja “zadivili” i najprobranije istraživače nepravilnosti i sportkih mahinacija.

Doktor Nebojša Čović je u brojnim mahinacijama toliko uznapredovao da se prosječnom navijaču Crvene zvezde čini da pred svaku utakmicu njihov tim ulazi sa tri igrača manje.

Novina učešča KK Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je napravio ozbiljan tim, pretvorio je takmičenje u novi cirkus sa imenom lige koje više ne odgovara i koje je trebalo promijeniti, ali je njegovim učešćem svakako legalizovan cirkus.

No, možda je Dubai zaista u vrijeme SFRJ i Josipa Broza bio dio nekadašnje državne zajednice.

Dubai je prije nekoliko dana zvanično potvrdio dolazak Davisa Bertansa, pa je Ajzea Tejlor drugi ekstrakvalitetni igrač sa NBA iskustvom u novom abaligašu.

Prije njih došli su reprezentativac Slovenije Jurica Golemac, sjajni šuter Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Avudu Abas …

Osim Dubaija, ove sezone regionalno takmičenje igraće i subotički Spartak pa se broj učesnika povećao na čak 16 klubova, dva više u odnosu na prošlu sezonu.

Tim Janisa Sferopulosa će u prvom kolu gostovati Dubaiju u nedjelju od 17 sati. Biće to pravi spektakl gdje ćemo na djelu videti Zvezdin novi tim sa jedne i realne mogućnosti izabranika Jurice Golemca sa druge strane.

Crnu Goru će ove godine predstavljati tri tima, Budućnost Voli, Mornar i Studentski Centar.

Šampion Crne Gore je takođe promovisao novu ekipu, sa pet pojačanja, Rašidom Sulejmonom, Džuvanom Morganom, Judokom Azubuikeom, Đorđijem Jovanovićem i Mateom Drežnjakom, koje će kao kapiten predvoditi Aleksa Ilić.

Nove ugovore su potpisali Ilić, Jogi Ferel, Mekinli Rajt, Flečer Megi i Kenan Kamenjaš, za kojeg je Trapani Jasmina Repeše nudio 350.000 eura na ime obeštećenja, dok je iz juniorske ekipe pridružen Petar Minić. Odranije su ugovore imali Andrija Slavković i Nikola Tanasković.

Momci Andreja Žakelja, koji su vrijedno odradili pripreme tokom ljeta u Sloveniji, spremni su za  derbi koji se igra sjutra u Baru protiv ekipe Mornara od 21h.

„Studenti“ su značajno podmladili tim, novi trener je Petar Mijović i pored afirmacije igrača, cilj je opstanak.

Od iskusnijih igrača tu su Amerikanac Erik Nil, Nikola Pavlićević i Zoran Nikolić. Studenti prvi meč nove sezone igraju kući protuiv ekipe Subotice 26.septembra.

Na svečanosti u dvorani „MTS-a“ nazvanoj „Crno-bela simfonija“, Košarkaški klub Partizan je predstavio ekipu za novu sezonu. Potpuno novi tim, sa samo jednim igračem iz prošlogodišnjeg tima.

A u ekipi koju će i u predstojećoj sezoni voditi Željko Obradović nalaze se: Vanja Marinković, Brendon Dejvis, Ife Lundberg, Karlik Džons, Frenk Nilikina, Dvejn Vašington, Balša Koprivica, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Isak Bonga, Arijan Lakić, Ajzea Majk, Aleksa Dimitrijević, Tajrik Džons.

Partizan počinje novu takmičarsku godinu 25. septembra duelom sa Borcem iz Čačka u ABA ligi.

Cibona ulazi u sezonu sa novim trenerom pošto je Dina Repešu zamijenio mladi američki stručnjak Kristofer Tomas, dok je glavna promjena u igračkom kadru odlazak srpskog košarkaša Aleksandra Aranitovića u španski Breogan.

Sa druge strane, Zadar je ostao bez nekolicine nosilaca igre od kojih će najveći hendikep biti odlazak Luke Božića, hrvatskog košarkaša koji je odlične igre u regionalnoj ligi naplatio transferom u Valensiju.

Prvo kolo ABA lige: Cibona – Zadar, Split – Igokea, Mornar Bar – Budućnost, Dubai – Crvena zvezda, Krka – Mega, FMP – Cedevita Olimpija, Partizan – Borac.

1. kolo ABA lige

20.09. 21:00 Cibona – Zadar

21.09. 18:00 Split – Igokea

21.09. 20:00 Mornar – Budućnost

22.09. 17:00 Dubai – Crvena zvezda

22.09. 19:00 Krka – Mega Basket

22.09. 21:00 FMP – Cedevita Olimpija

25.09. 19:00 Partizan – Borac

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Piki 81
20.09.2024-13:27 13:27

P što ne istupi Budućnost i igra utakmice sa Tiranom npr, tad bi imalo smisao?!
Evo i kosovari imaju dva tima pa taman za klinton ligu