Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Budućnost domaćin Splitu, Mornar gost Crvene zvezde

Budućnost će u Podgorici, u 20 sati, igrati protiv Splita, dok će rival Mornara dva sata ranije u Beogradu biti Crvena zvezda. SC Derbi će 1. oktobra biti gost zagrebačke Cibone.

Košarkaši Budućnost Volija i Mornar Barskog zlata nastaviće sjutra takmičenje u Admiralbet ABA ligi.

Budućnost će u Podgorici, u 20 sati, igrati protiv Splita, dok će rival Mornara dva sata ranije u Beogradu biti Crvena zvezda. SC Derbi će 1. oktobra biti gost zagrebačke Cibone.

“Plavo-bijeli” su odlično otvorili novu sezonu ABA lige ubjedljivom pobjedom nad Mornarom, ali su podbacili u 1.koluEvrokupa protiv Bešiktaša. Priliku za popravni imaju sjutra.

“Neugodna ekipa, znamo se dobro, ali ne očekujem mnogo iznenađenja, moramo da radimo na sebi posle poraza od Bešiktaša u srijedu, mogli smo pametnije da gradimo reket. Split je iskusna ekipa sa Šorterom kao najbitniji igrač koji je već tri godine tamo. Igraju čvršće nego prošle sezone, biće sjutra rasterećeni. Volio bih da imamo što veću podršku sa tribina”, rekao je trener KK Budućnost Volija Andrej Žakelj.

Da je Split vrlo neugodna ekipa smatra i Mateo Drežnjak.

“Sa Zadrom smo igrali tokom pripremnog perioda, vrlo neugodan protivnik, prijete šutem za tri poena, pozivam navijače da dođu u što većem broju a mi da odigramo što bolje”.

Split je izgubio u prvom kolu ABA lige od Igokee 74:79, iako su dominirali u skoku (38:25). Problem su bila loša selekcija šuta, posebno za tri poena, gdje su od 36 pokušaja pogodili samo 10 puta (27,8%).

Ovo će biti 23. duel Budućnosti i Splita u ABA ligi. Naša ekipa ima 15 pobjeda, dok je Split slavio 7 puta. U Podgorici Budućnost je pobijedila 10 puta, a jedini poraz doživjela je u sezoni 2007/2008, kada je Split slavio 72:77.

Karte za utakmicu sa Splitom moći će da se kupe u petak (12-18h) i subotu (12-20h) na biletarnici SC Morača. Cijene karata su 4, 6 i 8 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve