Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Budućnost bolja od Sutjeske

Sutjeske je pružila snažan otpor aktuelnom šampionu Crne Gore, koji je pobijedio sa 84:77 zahvaljujući još jednoj odličnoj partiji Jogija Ferela.

Košarkaši Budućnosti su poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa crnogorske košarkaške lige, i na taj način opravali ulogu favorit .

Sutjeske je pružila snažan otpor aktuelnom šampionu Crne Gore, koji je pobijedio sa 84:77 zahvaljujući još jednoj odličnoj partiji Jogija Ferela.

Budućnost Voli je bolje otvorio meč, a u finišu prve četvrtine imala i najveću prednost (26:14), ali se Sutjeska nije predavala  tako da su izabranici Miloša Minića brzo se vratili u igru i do kraja utakmice mučili šampiona.

Najbolji period Nikšićani su imali na sedam minuta do kraja utakmice kada su košem Vukote Pavića prišli na minus jedan (68:67).

Ekipa Andreja Žakelja odgovorila je serijom 6:0 (74:67), a kada je Sutjeska posljednji put zaprijetila pri rezultatu 76:71, Ferel je pogodio trojku, nakon toga i dva slobodna bacanja i odškrinuo vrata pobjede…

Ferel je na kraju meč završio sa 27 poena (trojke 9-6), a sjajno ga je pratio Kenan Kamenjaš sa dabl-dablom (13 poena, 12 skokova) – po 13 poena ubacili su i Petar Popović i Nikola Tanasković.

Kod Sutjeske, Radosav Spasojević je postigao 18 poena, a imao je i osam uhvaćenih lopti – Nikola Kočović je dodao 13 poena, Miloš Jović 11, a Stefan Mitrović 10…

Naredni meč između Sutjeske i Budućnosti igra se u četvrtak od 18 sati u Nikšiću.

U drugom polufinalnom duelu SC Derbi je ranije poveo sa 1:0 protiv Teoda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve