Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Budućnost angažovala trojicu novih fudbalera

Grivić je dogovorio ugovor na tri godine, a mladi reprezentativac Crne Gore i defanzivac iz Rusije potpisali su dvogodišnju saradnju.

Budućnost je dovela tri igrača u jednom danu i to sva tri u defanzivnom dijelu tima. U pitanju su desni bek Dragan Grivić, lijevi bek Petar Vuković i štoper Ilija Serikov.

Grivić je dogovorio ugovor na tri godine, a mladi reprezentativac Crne Gore i defanzivac iz Rusije potpisali su dvogodišnju saradnju.

Grivić je plavo – bijeli dres zadužio kao najbolji desni bek lige, stigao je iz rivalske Sutjeske (2018 – 2024), a u karijeri je još branio boje matičnog Grblja (2012 – 2018), za koji je debitovao sa nepunih 17 godina. Godinama je najbolji na svojoj poziciji u domaćem takmičenju, bio je član svih mlađih reprezentativnih selekcija i potencijalni je reprezentativac Crne Gore, čiju je opremu nosio na jednoj utakmici.

Sa druge strane, Vuković se vratio kući nakon godinu i po dana – lijevi bek je prošao našu Omladinsku školu, bio stipendista i profesionalac u Budućnosti, odigrao je dvije utakmice za prvi tim, ali se preko Jezera (tri sezone ukupno proveo u Plavu, prvo kao pozajmljen igrač godinu i po, kasnije kao slobodan godinu i po) izborio za povratak među plave, kao i za status mladog reprezentativca države. Bio je član i mlađih selekcija Crne Gore…

Defanzivnu trojku u jednom danu je kompletirao Ilija Serikov – centarhalf iz Rusije je u naš klub došao iz ekipe Sokol Seratov, koja se takmiči u Drugoj ligi Rusije nakon što je sezonu prije toga proveo u ruskom premijerligašu Arsenalu iz Tule (2022-2023).

Pored Sokola i Arsenala iz Tule, 29-godišnji Rus je igrao još za Tver, Soči, Čajku, Šinjik i matični Spartak Kostroma.

Sva tri nova igrača će vjerovatno večeras debitovati protiv Mornara pod Goricom u prijateljskoj utakmici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve