Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

BSCG: Ishitrena odluka COK-a o suspenziji, nijesmo napravili nikakav prekršaj

Čelnici BSCG smatraju odluku ishitrenom, jer nijesu napravili nikakav prekršaj, te da to nije povezano sa aktivnostima Saveza.

Crnogorski olimpijski komitet je na redovnoj Skupštini donio jednoglasnu odluku da uslovno suspenduje Bokserski saveza Crne Gore.

Čelnici BSCG smatraju odluku ishitrenom, jer nijesu napravili nikakav prekršaj, te da to nije povezano sa aktivnostima Saveza.

MOK i IBA (svjetska bokserska federacija) su u konfliktu, tako da je bokserske  kvalifikacije organizovao Međuanrodni olimpijski komitet.

“Poštovanje prestiža Države i zaštita interesa naših sportista – glavni motiv rada BSCG!Juče se u medijima pojavila vijest Crnogorskog Olimpijskog Komiteta (COK) o uslovnoj suspenziji članstva Bokserskog Saveza Crne Gore (BSCG ) u COK-u do 2025. godine. Želimo da istaknemo da je BSCG u posljednjih nekoliko godina napravio velike iskorake, kako u postizanju visokih sportskih rezultata, tako i u organizaciji velikih sportskih događaja na kontinentalnom i svjetskom nivou. Dakle, samo u posljednje četiri godine crnogorski bokseri su osvojili više od 20 medalja na evropskim i svjetskim prvenstvima u raznim uzrastima, od kojih je sedam zlatnih!”, navodi se u saopštenju.

Navode da je Crna Gora 2020., 2021., 2022. i 2023. godine bila domaćin četiri Evropska prvenstva u boksu, dva Svjetska kupa za mlade i po prvi put Evropskog kupa za seniore. BSCG će uz to prvi put u istoriji biti domaćin Svjetskog prvenstva za mlade.

“Uspješno je organizovano i održano na desetine međunarodnih trening kampova uz učešće najboljih sportista iz cijelog svijeta! Uspjeli smo da Crnu Goru pretvorimo u jedan od značajnih centara evropskog i svjetskog olimpijskog boksa, a grad Budva, u kojem se uglavnom održavaju sve sportske manifestacije, postao je poznat i voljen od strane boksera iz svih zemalja. U tom kontekstu, naši sportisti imaju priliku da treniraju i takmiče se sa elitom svjetskog boksa, pod rukovodstvom domaćih i posebno pozvanih stranih trenera najvećeg nivoa. Iskorak koji smo uspjeli napraviti u protekle četiri godine je nesporan i prema priznanju Evropske bokserske konfederacije (EUBC), mi smo jedan od saveza sa najprogresivnijim razvojem u Evropi”, kaže se u saopštenju.

Ističu da nijedan sportski savez u Crnoj Gori nema tako veliku zastupljenost u rukovodstvima evropskih sportskih federacija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve