Četvrtak, 4 Jula, 2024
Rubrika:

Bruno Kaboklo se razigrao baš protiv Crne Gore

Brazil je u prvoj utakmici na kvalifikacionom turniru u Rigi pobijedio Crnu Goru sa 81:72 i na taj način je naša selekcija znatno umanjila šanse da se plasira u Pariz.

Crna Gora je protiv Brazila vodila 32 minuta, od početka utakmice, i kada je bilo najvažnije, u posljednjoj četvrtini ispustila prednost i zabilježila poraz u Rigi na startu kvalifikacija za Olimpijske igre.

Brazil je u prvoj utakmici na kvalifikacionom turniru u Rigi pobijedio Crnu Goru sa 81:72 i na taj način je naša selekcija znatno umanjila šanse da se plasira u Pariz.

Crna Gora u Rigi nije imala rješenje za centra Partizana Brzna Kabokla koji je odigrao fenomenalnu partiju i bio nerješiva enigma za našu odbranu i utakmicu završio sa 25 poena (put iz igre (11/15), uz devet skokova za indeks korisnosti 34.

U našem timu mnogo se očekivalo od plejmjekera Kendrika Perija, a on je bio najzaslužniji za poraz.

Istini za volju ubacio je 11 poena, ali imao katastrofalan šut i svojim potezima negativno uticao na tok utakmice.

Peri je šutirao iz igre 4/17, za tri slobodna bacanja 1/7 i imao samo tri asistencije, jednu na samom kraju utakmice kada je poraz bio već neizbježan, što je trebao da bude njegov prioritet u igri.

Umjesto da pomogne timu Peri kao da se trudio da pokvari sve što bi njegovi saigrači dobro uradili.

Inače Crna Gora je odlično otvorila utakmicu i već u prvoj četvrtini stekla značajnu prednost, ali je sve bilo uzalud nakon katastrofalne posljednje četvrtine.

Reprezentacija Crne Gore serijom od 9:0, povela je u sedmom minutu 19:9, dok je u 13. minutu razlika iznosila 13 koševa (30:17) i tada se činilo da će stići do trojumfa.

Prvo vođstvo Brazilu donio je Bruno Kabolklo u 32. minutu, nakon što je iskoristio grešku Igora Drobnjaka i na taj način najavio rasplet utakmice.

Sedam minuta prije kraja imao je Brazil 65:61, ali se tada, ispostavilo se posljednji put trgla Crne Gora, i serojom 6:0, stigla ponovo do prednosti i to je bilo sve.

Brazil je odgovorio serijom 7:0, nakon što je Leo Mejndl najprije pogodio trojku, uz prekršaj Andrije Slavkovića za dodatno slobodno bacanje. Četiri poena u jendoj akciji, bila su presudna i Crna Gora više nije imala šansu.

Kod Crne Gore je najefikasniji bio Vučević sa 17 poena i 13 skokova. Simonović je imao 15, Peri 11, a Popović 10 poena.

Kod Brazila je Kaboklo imao 25, Uertas 17, a Majndl 10 poena.

Crna Gora sjutra (14:30) igra protiv Kameruna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve