Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Brodolom Šamrok Stanoja u Lublinu

Partizan je večeras u poljskom Lublinu poražen od Dinama iz Kijeva sa 6:2, iako je poveo  u 22,.minutu nakon gola Mateuša Saldanje iz penala.

Partizan je drugi put u svojoj istoriji na jednoj evropskoj utakmici poražen 6:2 u godtima, prvi put sada već davne 1984. godine u Londonu od QPR i večeras od Dinama iz Kijeva u Lublinu.

Zajedničko je i to što su fudbaleri Partizana u oba slučaja vodili, u Londonu 2:1, u Lublinu 1:0.

Tu se završava sva sličnost, pošto je Partizan tada nadoknadio u Beogradu zaostatak iz Londona, ali tada na klupi nije imao izdajnika Aleksandra Stanojevića, već tada odličnog trenera Nenada Bjekovića.

Uglavnom Aleksandar Stanojević je večeras obavio sve zadatke koje je pred njega postavilo rukovodstvo Crvene zvezde i SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Stanojević, poznatiji kao Šamrok Stanoje doveden je od strane SNS sa namjerom da dotuče finansijski i rezultatski Partizan i izbaci ga ove sezone ponovo iz evropskih klupskih takmičenja.

Partizan je večeras u poljskom Lublinu poražen od Dinama iz Kijeva sa 6:2, iako je poveo  u 22. minutu nakon gola Mateuša Saldanje iz penala.

Baš kao što prije nekoliko godina Stanojević nije slavio gol Bibrasa Natha protiv Crvene zvezde i nakon gola Saldanje djelovao je kao da su mu sve lađe potonule.

Od tog trenutka Šamrok Stanoje je naredio bunker, a odbrana Partizana je djelovala kao razbijena vojska i za samo šest minuta usljedio je brodolom, tako da su Kijevljani od 40. minuta do poluvremena Partizan častili sa tri gola.

Konstantni pritisak Dinama rezultirao je golom za 1:1. Vivčarenko je proigrao Kabaeva koji je pored Markovića poslao povratnu loptu na rub šesnaesterca gdje je Šaparenko kaznio lošu reakciju Arijage i De Medine.

Stanojevićeva smješna postavka igre i odbrane Partizana ubrzo je rezultirala i drugim golom za Dinamo.

Niz grešaka su napravili igrači Partizana koji su izbjegavali odgovornost i prosljeđivali vruć krompir prvom do sebe, umjesto da loptu izbace u korner ili aut.

Prvo je Arijaga doveo u neprijatnu situaciju Kalulua, koji je potom učinio isto najbližem saigraču – Mujakiću. Nije se ni štoper, kojeg je doveo Šamrok Stanoje, proslavio reakcijom jer je loše zahvatio loptu prilikom pokušaja da je izbije, te je do iste stigao Bražko i uputio udarac za preokret.

Za samo šest minuta Partizan je primio i treći gol, i umjesto da na odmor ode sa 1:0, bilo je 1:3. Dovoljno da Stanojević bude zadovoljan dešavanjima na terenu.

Igrači Partizana su kao grogirani pratili akciju rivala na početku nadoknade prvog poluvremena. Vanat je odigrao dupli pas sa Bujalskim i potom uposlio Karavaeva koji je uputio udarac sa desnog boka. Antić je u želji da blokira šut samo otežao posao Jovanoviću koji je potom bio priomoran da treći put vadi loptu iz mreže u samo šest minuta.

Zadovoljan rezultatom u prvih 45 minuta Stanojević je na poluvremenu izvršio jednu izmjenu i umjesto ofanzivnog veznog uveo defanzivnog sa namjerom, valjda, da čuva 1:3.

Takav pristup igri rezultirao je i četvrtim golom Kijevljana u 55. minutu.

Kabaev je trčao sa loptiom ka golu Partizana, svaki od igrača Stanojevićevog tima se nadao da će neko drugi otkloniti opasnost, pa je ofanzivac Dinama poslije šutirao sa 20-tak metara i pogodio mrežu Jovanovića.

Samo šest minuta nakon ulaska u igru Bibrasa Natha Partizan je smanjio na 4:2, a strijelac je ponovo bio Saldanja u 66. minutu.

Partizanovi igrači večeras u defanzivni ne traže rešenje već alibi. Dok je Kabaev trčao sa loptiom ka golu rivala, svaki od igrača kluba iz Humske se nadao da će neko drugi otkloniti opasnost, te je ofanzivac Dinama posle prodora uputio udarac sa oko 20 metara i nastavio košmar crno-belih u Poljskoj.

U 83. minutu Dinamo je postigao i peti gol i na taj način potpisao prolazak u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, strijelac je bio Popov.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve