Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Brnović: Sa dosta motiva čekamo početak sezone

Kapiten ekipe u sezoni koja slijedi Danilo Brnović, tvrdi da je ekipa tokom priprema rasla i da može još da napreduje.

Košarkaški klub Podogrica završava pripreme uoči nove sezone u kojoj će se takmičiti u Prvoj crnogorskoj ligi, ali i u ABA2 ligi.

Podgoričani su prošle sezone ispali u polufinalu tog takmičenja od Vojvodine.

Mnogo promjena u igračkom rosteru napravio je klub između dvije sezone – u timu više nema Milutina Đukanovića, Filipa Anđušića, Marka Kljajevića, Ognjena Čarapića, Danila Ivanovića, Viktora Vujisića, Marka Kljajevića, Vjačeslava Petrova, Brendona Slaja, Lazara Vukčevića i Dejlena Kunca. Sa druge strane, stigli su Džošua Skot, Džek Golke, Mihailo Mušikić, Pavle Đurišić, Balša Živanović, Vasilije Milović i Aleks Adetokunbo.

Od početka priprema tim je odigrao osam mečeva, a posljednji sinoć u Nikšiću protiv Sutjeske, gdje su upisali pobjedu – 81:79.

Kapiten ekipe u sezoni koja slijedi Danilo Brnović, tvrdi da je ekipa tokom priprema rasla i da može još da napreduje.

“Tokom šest nedelja od početka pripremnog perioda odigrali smo veliki broj utakmica. Mislim da je nam je svaka provjera bila od velikog značaja i u cilju podizanja forme. Ekipa je rasla iz utakmice u utakmicu, ali neću izuzeti činjenicu da postoji veliki prostor za napredak”, rekao je Brnović.

Prosjek starosti ekipe je 20 godina, pa će ekipa Dragana Radovića biti jedna od najmlađih u regionalnom takmičenju.

“Poznato je da je bilo dosta promjena u rosteru ove sezone. Imamo mnogo mlađu ekipu nego ranijih godina, ali ciljevi ostaju visoki. Mislim da ekipa ima kvalitet da ravnopravno igramo protiv dosta iskusnijih protivnika i da kroz energiju i želju možemo da se nadmećemo protiv favorita”, rekao je Brnović, koji je prije tačno dvije godine potpisao za Podgoricu.

Od ove sezone u ABA2 ligi je 16 timova raspoređeno u četiri grupe – A, B, C i D. Podgorica je u grupi C, a rivali su joj Široki, Pelister i Vršac. Prvi meč ekipa iz glavnog grada Crne Gore igra 2. oktobra u “Bemax areni” protiv Vršca.

“Ove godine nas očekuje drugačiji sistem takmičenja. Napravljene su četiri grupe po četiri ekipe. Svaka utakmica nosi mnogo veću težinu s obzirom na to da prolaze samo prve dvije ekipe iz svake grupe i formiraju Top 8 fazu, koja počnje već od januara. Pozitivna je stvar što ćemo konačno igrati regularni dio takmičenja pred svojom publikom i to nas dodatno motiviše”, dodao je kapiten Brnović.

Podgorica je dva puta stizala do polufinala ABA2 lige, a i ove godine želi da bude prijatno iznenađenje.

“Sa velikim intuzijazmom i vjerom u naporan rad svakog dana očekujemo početak nove sezone kako u NLB ABA 2 ligi, tako i u domaćem takmičenju”, zaključio je Danilo Brnović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve