Nedjelja, 7 Jula, 2024
Rubrika:

Boško Radović: Bolno ispadanje, a čeka nas i smjena generacije

U meču koji je odlučivao o sudbini reprezentacije Crne Gore Kamerun i Brazil odigrali su meč po mjeri obje selekcije i na taj način iz igre izbacili izabranike Boška Radovića.

Crna Gora neće imati priliku da igra u polufinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Riogi, pošto su završili na posljednjem trećem mjestu.

U meču koji je odlučivao o sudbini reprezentacije Crne Gore Kamerun i Brazil odigrali su meč po mjeri obje selekcije i na taj način iz igre izbacili izabranike Boška Radovića.

“Bolno ispadanje sa turnira, jer smo u Rigu došli sa idejom da prođemo grupu. U prvoj utamici protiv Brazila, koji je najbolja ekipa u grupi, igrali smo dobro, ali nismo usjeli. Dan kasnije protiv Kameruna smo slavili, ali eto ispostavilo se da nije bilo dovoljno. I pored svega zadovoljan sam što su ovi momci prikazali, u jednom izmijenjenom sastavu. Pružili su maksimum, energija i voljni momenat su bili na visokom nivou”, kazao je Radović.

On se osvrnuo na večerašnji meč, nakon kojeg je postalo jasno da smo završili učešće na turniru.

“Mi u Crnoj Gori volimo da umanjimo neke pobjede, a vidjeli ste večeras kako igra Kamerun. Praktično su 38 minuta dominirali, Brazil je zaprijetio, ali nije uspio da slavi. Ne znam , imam utisak da javnost nije svjesna koliko je ovo jak turnir, nismo ni dobro ispraćeni za Rigu. Peri nije mogao bolje od ovoga, jer je došao poslije sezone u kojoj je odigrao 70 utakmica. Imamo i pet-šest momaka koji imaju jako malo iskustva u dresu reprezentacije i u ovom trenutku to je naš maksimum koji smo mogli da damo”, smatra Radović.

Kazao je da ova ekipa mora da nastavi sa dobrim radom i rezultati će doći.

“Ipak, većina ovih momaka su budućnost naše košarke i moramo da ih pazimo. I apelujem da budemo pozitvniji prema našim pobjedama i uspjesima, na ovim kvalifikacionim turnirima recimo, nema loše ekipe. Nije smak svijeta ovo što smo ispali. Mi već sada moramo i trebamo da se okrenemo dvomeču sa Bugarima u novembru, jer je jako važno da se plasiramo na Eurobasket. Pogotovo što nas neminovno čeka smjena generacije”, zaključio je Radović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
PePera
05.07.2024-09:45 09:45

Kriv je Aca srbin koji je namjerno izgubio od Kameruna hahaha