Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Bojana Kovačević: Mozambik ima spefičan stil košarke, ali želimo pobjedu

Pobjeda nad Novim Zelandom donijela je još bolju atmosferu u taboru naše reprezentacije, pa se sada sa posebnim emocijama čeka duel protiv Mozambika, gdje pobjeda našem timu donosi plasman u polufinale.

Crnogorske košarkašice savladale su Novi Zeland (88:64) na otvaranju pretkvalifikacinog tunira u Meksiku, a izuzetnu rolu imala je Bojana Kovačević.

Krilni centar naše reprezentacije za 22 minuta upisala je 18 poena, sedam skokova, četiri asistencije za ukupan indeks 22.

“Jako važna pobjeda za nas na otvaranju turnira. Kada igrate takmičenje turnirskog tipa, gdje svi u grupi vide svoju šansu jasno je da je svaki trijumf izuzetno bitan, a da pobjeda na startu donosi posebno samopouzdanje, tako da iz tog razloga ova pobjeda za nas ima poseban značaj. Mislim da smo se dobro spremile za ovaj meč, stručni štab je odradio dobar skauting i zaista smo djelovale odlično”, kazala je Kovačević.

Pobjeda nad Novim Zelandom donijela je još bolju atmosferu u taboru naše reprezentacije, pa se sada sa posebnim emocijama čeka duel protiv Mozambika, gdje pobjeda našem timu donosi plasman u polufinale…

-Očekivalo se da će Mozambik da pobijedi Meksiko, ali domaća selekcija uspjela je da napravi iznenađenje. Taj meč mnogo će nam značiti, da se što bolje spremimo za Mozambik, koji igra neki specifičan stil košarke, tako da moramo da se pripremimo na neki drugi način. Ali, imamo vremena i vjerujem da ćemo na pravi način odgovoriti i tom izazovu – naglasila je Kovačević.

Živaljević

Ekipa Jelene Škerović je od početka nametnula svoj ritam i dobila Novi Zeland. Dobar meč za Sofiju Živaljević koja se skoro vratila košarci nakon skoro godinu dana pauze uslijed teške povrede.

Naš plej je dao devet poena (odličnih 3/5 za tri), a imala je i po dvije asistencije i ukradene lopte.

“Pobjeda na startu turnira je najbolji mogući način da ga otvorimo. Dobra igra, ispoštovale smo sve što smo se dogovorili u svlačionici i na kraju slavili. Danas se već okrećemo Mozambiku”, kazala je crnogorska košarkašica.

Novi Zeland je do sinoć bio nepoznanica za naše djevojke a takav je upravo i tim Mozambika koji je u prvom meču poražen od domaćina turnira Meksika 71:65.

“Mozambik je prije svega fizički moćna ekipa. Dobro trče, snažne su, igraju izuzetno agresivno u odbrani, ali imamo i mi neke naše prednosti. Spremićemo se na najbolji mogući način i idemo na pobjedu”, kazala je Živaljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve