Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Bogdan Đurđić: Ako odigramo kako znamo, možemo mnogo

Crna Gora nije imala uspjeha na posljednjih nekoliko takmičenja, tako da je četvrtfinale bilo krajnji domet, ali i pored toga Đurđić vjeruje da naša selekcija ima šansu u Parizu.

Nakon lutanja u sastavu reprezentacije na nekoliko posljednjih takmičenja selektor Vladimir Gojković odlučio je da u vaterpolo reprezentaciju vrati Bogdana Đurđića kojeg nije bilo zimus u timu koji je nastupio na Evropskom prvenstvu i Svjetskom šampionatu.

Đurđić je iskusan vaterpolista, ali i pored toga ovo će mu biti prve učešće na Olimpijskim igrama u karijeri.

“Nakon dosta velikih takmičenja, konačno sam i na Olimpijskim igrama. Zaista, sjajan ambijent u selu. Još se privikavam. Čast je biti ovdje i predstavljati svoju zemlju. Znamo zašto smo ovdje, čekamo to otvaranje sjutra i onda se okrećemo obavezama u bazenu”, rekao je Đurđić.

Crna Gora nije imala uspjeha na posljednjih nekoliko takmičenja, tako da je četvrtfinale bilo krajnji domet, ali i pored toga Đurđić vjeruje da naša selekcija ima šansu u Parizu.

“Ovo je najveća svjetska scena gdje treba da damo posljednji atom snage. Sve je nekako veće na Igrama, pa je i veći ulog. Nadam se i da će to iz ekipe izvući maksimum. Nismo prvi favoriti, tako da to sigurno nije breme koje će nas sputati, da su velika očekivanja od nas. Vidim našu šansu – ako budemo odradili neke stvari koje se dogovorimo i ako odigramo kako znamo, možemo mnogo.”

Bogdan Đurđić, Foto: Printscreen YouTube

Prvi rival na turniru je Hrvatska (nedjelja, 16:35), a u grupi su još Italija, Rumunija, Grčka i SAD.

Grupa je teška i neophodno je pobijediti makar dvije selekcije, što neće biti nimalo lak zadatak.

U drugoj grupi su Srbija, Mađarska, Španija, Australija, Japan i Francuska. Odavno vaterpolo turnir na Igrama nije bio jači.

“Pobijedili smo ih u Dubrovniku na posljednjem Evropskom prvenstvu. Hrvatska je evropski vicešampion, svjetski prvak, jedna jako dobra ekipa. Taj meč može da donese dosta na samopouzdanju. Idealno bi bilo da otvorimo dobro, ali nas neće poremetiti ni neki negativan ishod. Bitno je da sačuvamo glavu. Turnir je dug, u grupi je pet vrhunskih reprezentacija. Imaćemo vremena da pokažemo sve što znamo. Francuska je na prethodnom Svjetskom prvenstvu završila među četiri, u našoj grupi sve selekcije maštaju o medalji. Zavisi dosta i od sreće, motivacije, svega…” zaključio je Đurđić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve