Subota, 6 Jula, 2024
Rubrika:

Beogradsk novinari kad požele senzaciju zovnu Savićevića

Savićević motivisan provokacijama novinara iz Srbije ispričao kako je pogriješio što nije napustio reprezentaciju 1990. godine.

Srpski mediji kad požele da napišu neku senzaciju, pogotovo iz Crne Gore ili vezanu za bivšu SFRJ pozovu Dejana Savićevića, nalože ga, i on im ispriča gomilu gluposti glumeći zlostavljanog dječačića.

Tako je Savićević motivisan provokacijama novinara iz Srbije ispričao kako je pogriješio što nije napustio reprezentaciju 1990. godine.

Već je postalo dosadno pisanje beogradskih medija o Osimu kad god Srbija ima problema oko selektora i sastava reprezentacije, a Milan Miljanić je pravio tokom selektorovanja mnogo veće budalaštine i odgovoran za brojne debakle i u kvalifikacijama i završnim takmičenjima.

Srbija je ispala sa Evropskog prvenstva i ovaj nastup “orlova” u Njemačkoj biće upamćen ne samo po igrama na terenu već i po nezadovljstvu Dušana Tadića zbog manjka minuta u prvom meču šampionata sa Engleskom.

O tome je na poziv srpskih medijskih provokatora u emisiji “Sportlajt” govorio i Dejan Savićević, koji je nakon toga odgovarao na pitanja o fudbalskoj karijeri.

Mediji očigledno nijesu dobili signal velikog gazde da razapinju Stojkovića, i sada je počela odbrana njegovih gluposti na Mundijalu.

Savićević je zaboravio da je u Milanu jako često bio rezerva, bez obzira što je uživao simpatije vlasnika kluba i bez obzira na igračko majstorstvo, jer je često bio neodgovoran i u igri i pogotovo na treninzima.

Savićević je rekao da što se tiče klupske karijere kao prvak Evrope sa Crvenom zvezdom i Milanom nije imao za čime da žali, ali mu je bilo krivo što nije otišao sa Svjetskog prvenstva u Italiji 1990. godine!

Tada ga je selektor Ivica Osim izveo iz igre u 55. minutu meča sa SR Njemačkom, zatim ga je ostavio na klupi protiv Kolumbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Potom je u nokaut fazi protiv Španije ušao u 55. minutu umjesto Pančeva, a u četvfinalu je zamjenio Safeta Sušića u 61. minutu i na kraju je bio jedan od dvojice Jugoslovena koji su bili precizni sa penala pored Prosinečkog.

“Što se tiče karijere nisam imao nekih velikih grešaka kada su klubovi u pitanju. Igrao sam za najveće klubove, prvo u Budućnosti, pa za Crvenu zvezdu, onda u Milanu i na kraju sam završio karijeru u Rapidu. Mislim da sam pogriješio što sam trpio to maltretiranje u Italiji 1990. godine, što se nisam pokupio i otišao kući sa Svjetskog prvenstva”, rekao je Dejan Savićević.

Ivica Osim je ispred Dejana Savićevića koji je tada bio perjanica Crvene zvezde koja će godinu dana kasnije postati prvak Evrope, a dvije godine kasnije osvojiti Interkontinentalni kup, ali i izgubiti Superkup Evrope, stavljao u tim veterana Safeta Sušića.

“Gledajte ja sam se svađao tamo sa Osimom, imao sam dosta razovora sa njim. On je pričao da ne mogu da trčim, a ja sam mu onda rekao da ako on Sušića trenira, a ja dođem sa plaže poslije mjesec dana da ću da trčim više od njega. To su te neke stvari u karijeri, a zna i Dragiša kakav je bio u 25. i 34. godini. Svi mi pa i Sušić koji je za mene bio najbolji igrač, ali ipak kada dođu godine… Onda određeni igrači nisu objektivni kao sada Tadić. Ne možeš ti u da kažeš da si najbolji, šta da kaže Vlahović koji je imao transfer od 70.000.000 evra što Tadić nije doživio u karijeri… Ne mogu ni sam da shvatim da se neke stvari”, rekao je Savićević.

Naravno napaljeni Savićević od medija u Srbiji, koji ga često koriste za takva iživljavanja i pljuvanja po reprezentaciji Jugoslavije, ponovo nije bio iskren, uostalom on je čovjek koji je rijetko iskren kada je njegova karijera u pitanju.

Savićević je bio fenomenalan fudbaler, veliki znalac, mogao je sve sa loptom kada je bio motivisan, ali nije želio da trči, pogotovo ne bez lopte.

Jugoslavija je u Italiji imala fantastičan tim, koji je još uvijek bio mlad i veliki broj majstora – Safet Sušić, Dejan Savićević, Dragan Stojković, Robert Prosinečki… bili su vezni igrači, ali bez sklonosti da mnogo trče bez lopte im vraćaju se u odbranu, zato su najčešće u veznoj liniji starteri bili i zadnji vezni Refik Šabanadžović, Srećno Katanec, Dragoljub Brnović… neko je morao i da brani napade rivala i da trči umjesto toliko znalaca.

Činjenica da beogradskim novinarima kada treba neko pljuvanje po bivšem selektoru Ivici Osimu ili nekom drugom odmah se sjete Savićevića koji im rado izlazi u susret.

Safet Sušić je fenomenalno odigrao kvalifikacije, igrao odlično i na Svjetskom prvenstvu, bio je najbolji igrač Francuske i kao takav je imao veliki kredit, a to što su on i Savićević igrali na istoj ili sličnoj poziciji je nešto drugo. Uostalom mogao je da igra i umjesto Stojkovića ili Prosinečkog…

Zanimljivo da ti medijski provokatori nikada ne zovu Savićevića da priča o količini privilegija koje je imala Crvena zvezda tih godina.

Inače, Jugoslavija je 1990. godine napravila najveći uspjeh na Svjetskim prvenstvima od 1962. godine i najzaslužniji što je zaustavljen sunovrat jugoslovenskog fudbala bio je upravo Ivica Osim.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Melbourne
04.07.2024-06:46 06:46

Dejo misli da je BG njegova prćija e nije, šibe bre!