Subota, 29 Juna, 2024
Rubrika:

Belgija, Rumunija i Slovačka u osmini finala, Ukrajina tragičar

U osminu finala plasirale su se selekcije Rumunije, Belgije i Slovačke, nakon što su obje utakmice u trećem kolu grupe E završile bez pobjednika - Slovačka - Rumunija 1:1 i Ukrajina - Belgija 0:0.

Prvi put u istoriji Evropskih prvenstava četiri reprezentacije su završile sa istim brojem bodova, sa po četiri boda i na taj način tragićčar šampionata je Ukrajina koja ispada iz daljeg takmičenja, iako je protiv Belgije bila bliža pobjedi.

U osminu finala plasirale su se selekcije Rumunije, Belgije i Slovačke, nakon što su obje utakmice u trećem kolu grupe E završile bez pobjednika – Slovačka – Rumunija 1:1 i Ukrajina – Belgija 0:0.

Ukrajina definitivno u Njemačkoj nije imala sreće! Izabranici Sergeja Rebrova postali su prva selekcija otkako se Evropski šampionat igra u ovom formatu (od 2016. godine), koja je ispala sa četiri osvojena boda.

Belgija ide u osminu finala, nakon što je u završnici utakmice imala mnogo sreće i nema previše razloga za zadovoljstvo poslije večerašnjeg izdanja protiv Ukrajine, pogotovo što je drugo mjesto u grupi vodi direktno na Francusku.

Upravo meč Belgija – Francuska bi mogao biti prvi veliki derbi nokaut faze Evropskog prvenstva.

Rasplet u grupi odlučila je utakmica sa starta takmičenja, u kojoj su Rumunija na opšte iznenađenje pregazili Ukrajinu sa 3:0.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve