Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Banjaja najbrži u trci za VN Austrije

Banjaja je na stazi Red Bul Ring u Špilbergu ostvario sedmu pobjedu u sezoni, čime je izjednačio lični rekord, a ukupno 25. u karijeri u kraljevskoj klasi.

Aktuelni dvostruki uzastopni šampion Moto GP šampionata, vozač Dukatija, Franćesko Banjaja pobijedio je danas u trci za Veliku nagradu Austrije i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

Banjaja je na stazi Red Bul Ring u Špilbergu ostvario sedmu pobjedu u sezoni, čime je izjednačio lični rekord, a ukupno 25. u karijeri u “kraljevskoj” klasi.

Pobijedio je rezultatom 42:11,173 minuta. On je u subotu pobijedio i u sprint trci.

Drugo mjesto zauzeo je Horhe Martin iz Pramaka sa 3,232 sekunde, a treći je bio Enea Bastijanini iz Dukatija sa 7,357 sekundi zaostatka.

Vozač Gresinija Mark Markes bio je četvrti, peto mjesto zauzeo je Brend Binder iz KTM, šesti Marko Beceki iz ekipe VR46, a sedmi Maverik Vinjales iz Aprilije.

Vozač Pramaka Franko Morbideli zauzeo je osmo mjesto, deveti je bio Aleš Espargaro iz Aprilije, a 10. mjesto zauzeo je Aleks Markes iz Gresinija.

Banjaja je prvi u šampionatu sa 275 bodova, pet više od Martina. Treći je Bastijanini sa 214 bodova, četvrti Mark Markes sa 192 boda, a peti Vinjales sa 139 bodova.

Šampionat se nastavlja 1. septembra trkom za Veliku nagradu Aragona u Španiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve