Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Babača preuzima Jedinstvo, Burzanović na klupi Zabjela

Sead Babača na mjesto šefa stručnog štaba Jedinstva dolazi nakon okončane uspješne trogodišnje saradnje sa dosadašnjim trenerom Vukom Bogavcem, kojem je u tom periodu bio prvi saradnik.

U narednoj sezoni na klupi Jedinstva sjediće Sead Babača, dok će ekipu Zabjela preuzeti bivši crnogorski reprezentativac Igor Burzanović.

Sead Babača na mjesto šefa stručnog štaba Jedinstva dolazi nakon okončane uspješne trogodišnje saradnje sa dosadašnjim trenerom Vukom Bogavcem, kojem je u tom periodu bio prvi saradnik.

“Sejo je neko ko je od starta pripreman za ovako nešto, obzirom da je kroz svoj dugogodišnji rad pokazvao visok stepen profesionalizma, ogromnu želju za znanjem i napredovanjem, ali i stručnim usavršavanjem, što je naš klub svakako prepoznao i bio mu pomoć i podrška na tom putu sve do sticanja najvećeg trenerskog zvanja – UEFA PRO LICENCE. Time je i formalno stekao uslove da može da obavlja posao šefa struke seniora”, navodi se u saopštenju kluba.

Navodi se da je Babača uspješno radio sa svim selekcijama, od škole fudbala, svih mlađih takmičarskih kategorija do omladinaca i na kraju kao pomoćni trener seniora.

“Sead Babača je dokaz da se u našem klubu razmišlja strateški u svakom pogledu, pa i kada su treneri u pitanju. Jer pored Seja, u rad našeg kluba smo, pored naših dosadašnjih iskusnih trenera, angazovali još osam mladih, ali prespektivnih trenera, bivših igrača našeg kluba, čiji rad takođe pratimo i pomažemo i kojima ćemo kao i Seju biti podrška kako u radu tako i u daljem usavršavanju i napredovanju kada su licence u pitanju”, kaže se u saopštenju kluba.

Jedinstvo je sačuvalo prvoligaški status, a u baražu za opstanak u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi bilo je bolje od Podgorice.

Igor Burzanović, Foto: FK Zabjelo

I fudbaleri Zabjela u novu sezonu ulaze sa novim trenerom – šef stručnog štaba biće bivši crnogorski reprezentativac Igor Burzanović.

Burzanović je u trenerskoj karijeri vodio Slogu iz Bara, a bio je i u stručnom štabu pljevaljskog Rudara.

Sa Zabjelom će naredne sezone pokušati da izbori plasman u Drugu ligu.

Burzanović je igrao za Budućnosti, Crvenu zvezdu, Nagoju, Petrovac, Iskru, igrao je u Kini, Kazahstanu i Tajlandu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve