Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Asocijacija profesionalnih fudbalera traži reakciju FIFA protiv Čelsija

Kako imaju prekobrojni broj igrača, u londonskom klubu su 13 fudbalera makli iz prvog tima, od čega im je čak zabranjeno da treniraju sa prvim timom.

Asocijacja profesionalnih fudbalera (PFA) zatražila je od zvaničnika Premijer lige da zaustavi situaciju kakva je trenutno u Čelsiju.

Kako imaju prekobrojni broj igrača, u londonskom klubu su 13 fudbalera makli iz prvog tima, od čega im je čak zabranjeno da treniraju sa prvim timom.

Među imenima se nalazi i Rahim Sterling, kojem je više puta i preko medija prenešeno da ne može da trenira pod Encom Mareskom.

Tu su i Trevor Čebola, Ben Čilvel, i još imena koji se nalaze na izlaznim vratima i kojima je klub do petka, do kad traje prelazni rok u Premijer ligi poručio da pronađu novu sredinu.

PFA je u kontaktu sa “odbačenim” fudbalerima i njihovim predstavnicima, mada nema pravo direktno da se miješa.

Zato su pozvali i čelnike Premijer lige ali i Fife da reaguju povodom ovakvih situacija.

“Fudbaleri nisu ništa uradili suprotno pravilniku ponašanja. Njihova sprema je na traženom nivou, nemaju nikakav prekršaj, i žrtva su svojih klubova i poslovanja istih”, navodi se u dopisu koji su poslali.

FIFA je ranije ažurirala svoja pravila o „statusu i transferu igrača“ kako bi upozorila klubove u vezi sa „zloupotrebom igrača“.

Međutim ova praksa ostala je prisutna uprkos toj promeni u pravilima.

Kada će na red doći Crvena zvezda koja je započela novi trend u istoriji fudbala i najnoviji izum Zvezdana Terzića i Aleksandra Vučića je šverc, odnosno preprodaja fudbalera.

Crvena zvezda političkim pritiscima već neko vrijeme kupuje fudbalere Vojvodine i TSC, a potom ih preprodaje u vrlo kratkom roku za nešto veći iznos kao što je to posljednji slučaj sa novopećenim reprezentativcem Srbije Nemanjom Stojićem.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Saša
28.08.2024-09:30 09:30

Ono što su počeli raditi u CZ nema ni u Africi. Kupe igrača na početku prelaznog roka a prodaju ga na kraju. Još malo će sve što valja vani preko CZ u inostranstvo preko Terzićevih kanala.