Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Andrej Žakelj: Padali smo kad smo pravili izmjene

Imala je Budućnost posljednji napad da izbori još pet minuta igre, ali nije uspjela da izjednači, pa je Gran Kanarija ponovo slavila pobjedu u Podgorici.

Budućnost Voli je 11. poražena od ukupno 13 mečeva od Gran Kanarije, koja je trojkom Džona Šurne 17 sekundi prije kraja produžetka stigla do pobjede 89:86.

Imala je Budućnost posljednji napad da izbori još pet minuta igre, ali nije uspjela da izjednači, pa je Gran Kanarija ponovo slavila pobjedu u Podgorici.

Podgoričani su se tri puta vratili u život, ali nisu mogli još jednom, pa su nakon dva kola Evrokupa na začelju grupe A.

“Utakmica je mogla da ode u oba pravca. Primili smo pet-šest trojki u posljednjim sekundama, na kraju nas je to koštalo pobjede. Igrači su imali pravi pristup, borili su se, a pokazali su i karakter u posljednjih pet minuta kada su se vratili. Odigrali smo mnogo bolje ovu utakmicu nego prvu, ali moramo još jednu stepenicu da preskočimo da bismo dobijali ovakve mečeve”, rekao je Andrej Žakelj.

Kada je na parketu bila prva petorka, “plavi” su igrali bolje, o čemu govori činjenica da je zbir plus-minus Jogija Ferela, Rašida Sulejmona, Andrije Slavkovića, Džuvana Morgana i Kenana Kamenjaša bio 67, tj. 13,4 po igraču.

Momci sa klupe su podbacili, a posebno se to vidi na primjeru Judoke Azubuikea, jer je Gran Kanarija dala čak 26 poena više od Budućnosti za 10 minuta i 29 sekundi koliko je nigerijski centar bio na parketu.

Očajan je bio i učinak Nikole Tanaskovića (minus 23) i Mekinlija Rajta (- 18), ali je činjenica da petorka sa njima trojicom, te Flečerom Megijem i Mateo Drežnjakom i nije baš najbolje rješenje za odbranu.

“Ne znam zašto je danas tako bilo, moram da pogledam utakmicu. Ne samo Tanasković i Azubuike, i neki drugi igrači koji su ušli nisu bili na nivou. Saglasan sam, pali smo kad smo pravili izmjene, zato su neki igrali i previše. Ali, ovo je timski sport i svi zajedno dobijamo i gubimo”.

Azubuike je još daleko od renomea sa kojim je stigao u Podgoricu, očito je da još nije potpuno spreman nakon povrede.

“Siguran sam da sve može da se ispravi, nije loš igrač. Imao je pauzu zbog povrede, ali se vraća. Neke utakmice je odigrao dobro, ali nešto je i taktika. Na svakom treningu je sve bolji, kada mu dam malo više prostora imaće i samopouzdanja i biće OK”, zaključio je Žakelj.

Jaka Lakovič

Jaka Lakovič je bio zadovoljan zbog pobjede, ali naglašava da Gran Kanarija može bolje.

“Veoma teška utakmica, kao što smo i očekivali. Budućnost je odlično počela, mi smo se mučili u odbrani i dozvolili rivalu devet ofanzivnih skokova. Intenzitet je bio potpuno na strani domaćina, a razlika u našoj igri u 2. u odnosu na 1. poluvrijeme je bila kao dan i noć. Iz agresivne odbrane je proradio i napad, mogli smo i trebalo je da pobijedimo u regularnom toku. Važno je da smo dobili utakmicu koja je mogla da ode u oba pravca, ali je jasno da moramo da se popravimo i budemo konstantniji kako sezona bude odmicala”, naglasio je mlađi od dvojice slovenačkih stručnjaka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve