Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Andrej Žakelj: Isključenje Ferela odlučilo utakmicu

Budućnost je do 24. minuta utakmice bila bolji rival, vodila, držala konce igre u svojim rukama i imala na parketu veoma raspoloženog Jogija Ferela, ali je upravo on najodgovorniji za to što je Partizan preokrenuo rezultat.

Imala je Budućnost Voli veliku priliku da pobijedi Partizan u “Beogradskoj areni” i plasira se u finale Admiralbet ABA lige, ali je na kraju ubjedljivo poražena zahvaljujući gluposti Jogija Ferela.

Budućnost je do 24. minuta utakmice bila bolji rival, vodila, držala konce igre u svojim rukama i imala na parketu veoma raspoloženog Jogija Ferela, ali je upravo on najodgovorniji za to što je Partizan preokrenuo rezultat u trenucima kada se činilo da je na “konopcima”.

Ferel je nakon očiglednog prekršaja na Kevinu Panteru, pri šutu za tri poena, nepotrebno protestvovao, zaradio tehničku, a kako je imao i namjernu ličnu iz prvog poluvremena morao je da napusti parket i dvoranu.

Panter je realizovao četiri slobodna bacanja i utakmica je okrenuta u potpuno drugom smjeru.

Budućnost je poražena u majstorici od Partizana u “Areni” 100:86, a i trener Andrej Žakelj smatra da je to bio ključni trenutak utakmice.

“Mislim da smo dobro odigrali večeras, pogotovo napadački. Lopta je išla dobro, mučili smo Partizan. Energetski smo bili na nivou kao prošlom meču. Međutim, kad smo ostali bez Ferela ostali smo i bez snage i koncentracije”, kazao je trener “plavih”.

Budućnost u završnici utakmice nije imala koncentraciju čak ni da pogodi iz čistih situacija i Partizan je to znao da iskoristi i ostvari siguran trijumf.

Ipak, Žakelj smatra da je ekipa i pored toga večeras u Beogradu dala svoj maksimum.

“Nemam sta da zamjerim igracima. Hvala im na podršci koju mi daju od kada sam došao. Imali smo problema i sa Rajtom jer je primao infuziju dva sata pred meč. Još kad smo ostali bez Ferela, nije bilo povratka, jer je Partizan pritisnuo našu spoljnu liniju. Na to smo slabo odreagovali, mada je i bilo teško reagovati u takvim okolnostima”, kazao je Žakelj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve