Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Amerikanci neće da vrate medalju

Gimnastički savez SAD odbija da vrati bronzano odličje koje je dodjeljeno Džordan Čajls, a koje je naknadno vraćeno Rumunki Ani Barbosu.

Međunarodna gimnastička federacija (FIG) vratila je u subotu Barbosu na treće mjesto u poretku takmičenja na parteru na Olimpijskim igrama u Parizu, a MOK je donio odluku da će bronzanu medalju morati da vrati Amerikanka Čajls.

Međutim, ta odluka ne mjenja stav Amerikanaca, koji najavljuju, ukoliko bude trebalo, da čitav slučaj prebace i na najviši švajcarski sud čijoj jurisdickiji podliježe Sud za sportsku arbitražu.

Gimnastički savez SAD odbija da vrati bronzano odličje koje je dodjeljeno Džordan Čajls, a koje je naknadno vraćeno Rumunki Ani Barbosu.

“Obavešteni smo i dubiko razočarani. Nastavićemo da se borimo na svaki mogući način da osiguramo da na mestu ostane plasman i medalja za Džordan”, naveli su u saopštenju tamošnjeg saveza.

Prethodno je Barbosu u prošli ponedeljak proslavila osvajanje trećeg mjesta na parteru, kada su treneri selekcije SAD uložili žalbu na rezultat izvedbe Džordan Čajls.

Sudije su preinačile odluku i popravile rezultat Amerikanke za 0,1, što joj je bilo dovoljno da sa petog “skoči” na treće mjesto, umjesto Barbose.

CAS je presudio da je Lendi uložila žalbu da se na rezultat Čajls doda 0,1 bod, van okvira od jednog minuta, prema pravilima koja je propisala FIG.

Kako se navodi, žalba je stigla poslije minut i četiri sekunde, nakon što je rezultat objavljen, pa je žalba odbijena a medalja vraćena Rumunki.

Brazilka Rebeka Andrade je osvojila zlatnu medalju, dok je srebrno odličje pripalo Amerikanki Simon Bajls.

Odbijanje Gimnastičke federacije SAD da vrati medlaju MOK je najbolji dokaz američkog nasulja u svijetskom sportu i da je MOK nezavisann on bi već u narednim danima prekontrolisao dodatno sve uzorke krvi američkih olimpijaca i oduzeo im medalje zarađene dopingom koji je u toj zemlji sistemski.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JovoZ
13.08.2024-16:29 16:29

Opet se ne potpisuješ? Vjerovatno zato što iznosiš neistine.