Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Alba i Panatinaikos igraju prvi meč novog izdanja Evrolige

U Evroligi Admiralbet ABA liga imaće ponovo dva predstavnika, aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu i Partizan koji su bili  finalisti prošlosezonskog regionalnog takmičenja.

Košarkaši Panatinaikosa brane titulu šampiona Evrope, koju su po šesti puta u klupskoj istoriji osvojili prošle sezone, a večeras protiv Albe u Berlinu (18.45) imaju čast i da otvore novu sezonu u najjačem evropskom košarkaškom klupskom takmičenju.

U Evroligi Admiralbet ABA liga imaće ponovo dva predstavnika, aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu i Partizan koji su bili  finalisti prošlosezonskog regionalnog takmičenja.

I pored toga što je zadržala okosnicu tima Crvenoj zvezdi stručnjaci daju simbolične šanse da se plasira, čak i u plej-in, dok Partizan znatno bolje stoji po predviđanjima košarkaških stručnjaka.

Crvena zvezda više od decenije u Evroligi igra epizodne uloge i njeni rezultati posljednjih godina i pored više desetina miliona eura koje država ulaže u nju su iz godine u godinu sve slabiji.

Prošle sezone Crvena zvezda je završila na više nego skromnom 16. mjestu, iako je u taj klub država legalnim i nelegalnim tokovima ubacila makar 12 miliona eura.

Pored Panatinaikosa pretedenti na titulu i ove godine biće lokalni rival Olimpijakos, Real iz Madrida, Barselona, kao i značajno pojačani Fenerbahče.

Partizan je potpuna nepoznanica sa iz korjena promjenjenim timom, ali i sa zanimljivim rosterom kojeg je po prvi put od povratka u klub sam birao Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener u istoriji.

Četvrtak

18.45: Alba – Panatinaikos

19.00: Žalgiris – Barselona

19.00: Monako – Emporio Armani

20.30: Baskonija – Partizan

20.45: Bajern – Real Madrid

21.00: Makabi – Asvel

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve