Četvrtak, 4 Jula, 2024
Rubrika:

Ajkule u Los Anđelesu imaju sve uslove za odlične pripreme

Olimpijske igre održavaju se od 26. jula do 11. avgusta

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nastavila je da se sprema za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. “Ajkule” su odradile prve treninge u Los Anđelesu, u sklopu zajedničkih priprema sa selekcijom SAD, sa kojom će odigrati i dvije zvanične kontrolne utakmice.

“Imamo izvanredne uslove, dva bazena na raspolaganju, teretanu… Selektor SAD je napravio plan rada, koji nam odgovara. Imamo veliki broj sati u bazenu i u pratećim sadržajima. Svakog jutra treniraćemo u jednom dijelu sami, a u drugom sa američkom selekcijom, imaćemo i nekoliko trening mečeva”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Dva zvanična meča su zakazana – prvi je u noći između 12. i 13. juna od četiri sata iza ponoći po našem vremenu u Los Anđelesu, a druga u noći između 14. i 15. juna od tri sata iza ponoći po našem vremenu u San Dijegu.

Na pripremama u Los Anđelesu trenutno su Dejan Lazović, Kanstantin Averka, Aljoša Mačić, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Đuro Radović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Petar Tešanović, Marko Mršić, Jovan Vujović, Darko Đurović, Bogdan Đurđić, Martin Gardašević, Danilo Radović, Andrija Korać i Dimitrije Obradović.

„Još čekamo da se potpuno oporave Đuro Radović i Vladan Spaić, koje još ne koristimo u igri. Vjerujem da će naredne sedmice biti potpuno spremni“, kazao je Gojković.

Zbog obaveza u klubovima na američkim pripremama nisu Miroslav Perković i Dušan Banićević, dok se na širem spisku kandidata za nastup na Olimpijskim igrama nalaze Luka Murišić, Uroš Vučurović, Đorđije Stanojević, Ilija Radović i Lazar Andrić.

“Imali smo naporne sezone, sa nacionalnim timom imali i svjetsko i evropsko prvenstvo, uz obaveze u klubovima. Sada su pred nama novi izazovi, spremamo se trenutno u Americi, gdje imamo sve uslove za dobar rad i pripreme. Iza nas je i dugo putovanje, ali smo se brzo aklimatizovali i spremni smo da na pravi način iskoristimo ovih desetak dana”, rekao je kapiten Petar Tešanović.

Ajkule će na olimpijskom turniru u Parizu igrati u grupi A, u kojoj su Hrvatska, Italija, Grčka, SAD i Rumunija.

U grupi B su Srbija, Španija, Mađarska, Australija, Japan i Francuska.

Četiri najbolje ekipe iz dvije grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Olimpijske igre održavaju se od 26. jula do 11. avgusta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve