Nedjelja, 30 Juna, 2024
Rubrika:

Smailagić otišao iz Partizana u Žalgiris

Smailagić je stigao 2021. godine u Partizan i ovog ljeta miu je istekao ugovor sa klubom u koji je došao kada se na trenersku klupu crno-bijelih vratio Željko Obradović. 

Poslije tri sezone, Alen Smailagić će napušta Partizan i odlazi u litvanski Žalgiris, gdje će nastaviti karijeru.

Smailagić je na prečac osvojio srca navijača Partizana i bio prošle godine dio tima koji je vratio titulu regionalnog prvaka.

Smailagić je stigao 2021. godine u Partizan i ovog ljeta miu je istekao ugovor sa klubom u koji je došao kada se na trenersku klupu crno-bijelih vratio Željko Obradović.

Očekivalo se da Smailagić bude stub novog Partizana, pošto je prije toga bio dio Golden Stejt Voriorsa. Iako nikada nije manjkalo energije, nekako ostaje utisak da je mogao znatno više u crno-bijelom dresu, ali brojne povrede su ga previše usporile u razvoju.

Stiče se zapravo utisak da momak iz beogradskog predgrađa nikada nije uspio da napravi kontinuitet. Uvijek bi ga sasjecale neugodne povrede, čak i bolesti. Sve to kada se sabere dolazimo do ove situacije da poslije tri sezone odlazi u Litvaniju nekako nedorečen u Partizanu.

Smailagić je bio meta Andree Trinkijerija, a povremeni srpski reprezentativac je prihvatio unosnu ponudu Litvanaca i sada nastavlja da gradi karijeru u Kaunasu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve