Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Živković: Stav DPS da sjednica Odbora za bezbjednost bude javna, stanje u tom sektoru je haotično

On dodaje da nema odgovornosti unutar vlasti, kao i da su interesantni detalji zašto neki kandidati za direktora UP nijesu prošli poligrafsko testiranje.

Poslanik i predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković povodom odluke da sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu bude zatvorena za javnost, novinarima je saopštio da će ona biti ubrzo završena, ali bez jasnog uvida u to o čemu se govorilo u gluvoj sobi.

“Mi smo predlagali da se jedan dio rasprave odvoji za medije, ali politička strategija parlamentarne većine bila je da se ovo pretrči. Stav DPS je jasan – čekali smo mjesecima ovu sjednicu, iako je premijer govorio da ga ovaj sektor ne zanima. Kazao sam da imamo haotično stanje – tri vlade su nezakonito smjenjivale direktora UP, izvještaj ANB nije prošao Odbor za nacionalnu bezbjednost. Kada na to dodamo još činjenicu da se na Cetinju desilo ubistvo u sred bijela dana, jasno je da je haos u ovom sektoru. Pritom, svjednočili smo i sukobu PES i Demokrata kada su htjeli da ovu poziciju stave pod partijsku ligu”, kaže Živković, prenosi Antena M.

On dodaje da nema odgovornosti unutar vlasti, kao i da su interesantni detalji zašto neki kandidati za direktora UP nijesu prošli poligrafsko testiranje.

“Ministar unutrašnjih poslova je u pravu samo kada kaže da v.d. direktora Uprave policije nije izabran po zakonu. Interesantno je da su Demokrate kazale i da će ispitati povjerenje Vlade nakon dobijanja IBAR-a. Ipak, to niko nije uradio”, podsjeća Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve