Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Zirojević: Vujović preko noći prevaspitana, crkva jača od države

''Pozvao bih ministarku Vujović da podnese ostavku, ali nakon svega što smo vidjeli prilikom izglasavanja IBAR zakona, jasno je da od nje ne možemo očekivati taj nivo političke odgovornosti''

Ministarka kulture i medija, Tamara Vujović, preko noći je očigledno prevaspitana, da li od strane SPC, ili od strane partijskih kolega, a povodom odbijanja saglasnosti o podizanju spomenika Amfilohiju Radoviću u Beranama, poručio je  poslanik SD i predstavnik Evropskog saveza Nikola Zirojević.

“Tako je ministarka, naprasno, promijenila stav i danas se, ponizno, izvinjava Eparhiji, navodeći da će preinačiti odluku i tražiti saglasnost Vlade. Ovo je već drugi put da se ministarka Vujović ne pita sa svojim resorom – prvi put su joj medijske zakone pisali u klubu PES-a, a ona ih branila u Parlamentu, iako je deklarativno bila protiv istih, da bi joj sad mišljenje promijenila jedna javna packa iz redova crkve”, kazao je Zirojević.

Ovakvo ponašanje ministarke Vujović, kako je dodao predstavnik Evropskog saveza, jasno pokazuje da je jedna “vjerska zajednica jača od države i da, shodno njenim potrebama, prevaspitava potencijalno neposlušne ministre u Vladi”.

“Pozvao bih ministarku Vujović da podnese ostavku, ali nakon svega što smo vidjeli prilikom izglasavanja IBAR zakona, jasno je da od nje ne možemo očekivati taj nivo političke odgovornosti. Zato, da ne bismo do u nedogled iščekivali njihove ostavke, na nama je da ih promijenimo. Taj proces počinje 29. septembra u Podgorici i Kotoru, a nakon promjena koje tu dolaze, ubrzo će biti završen i na državnom nivou”, zaključio je Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve