Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Zeković: Reagovati na opasnosti supremacije

Kako je istakao, gotovo sve partije, bez obzira da li su desno, centar ili lijevo, retorički zastupaju pristup da je Podgorica grad ljudskih prava koji pripada svima

Pozvao sam predsjednicu Skupštine Glavnog grada Jelenu Borovinić Bojović i sve odborničke klubove da zajednički reagujemo na islamofobiju ispoljenu prema aktuelnom odborniku dr Nerminu Abdiću koji je i kandidat partije građanske i evropske orjentacije na novog gradonačelnika Podgorice, kazao je Aleksandar Saša Zeković, član Građanske inicijative “21. maj” i samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice

“Pohvalno je što je sa portala “Borba” povučen tekst pod nazivom “Koncert za Nermina: islamizacija Podgorice” ali njegova je objava uznemirila javnost. To je bio svojevrsni atentat na slobodno i građansko društvo i u ravnopravnost do koje svi držimo. Posebno je zabrinjavajuća proizvoidnja netrpeljivosti u toku predizbornih aktivnosti. To nosi poruku da kandidati i građani drugačije nacioinalnosti i vjeroispovijesti od onih koje se percipiraju kao dominantne, nemaju šansu niti demokratsko pravo da biraju i budi birani”, kazao je Zeković.

Kako je istakao, gotovo sve partije, bez obzira da li su desno, centar ili lijevo, retorički zastupaju pristup da je Podgorica grad ljudskih prava koji pripada svima.

“Zato svaki nastup, naročito medijski, koji zastupa i promoviše rasizam, netrpeljivost, drugorazrednost i manju važnost bilo koje društvene grupe zaslužuje odlučnu reakciju gradske skupštine i svih njenih odbornika i odbornica. Naša je najsvetija obaveza i odgovornost da svi ustanemo u zaštitu jednakosti i odbranimo druge i sebe od diskriminacije i odbacimo svaku vrstu pravoslavne i bilo koje druge vjerske supremacije”, poručuje Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
05.09.2024-12:41 12:41

Crnogorci i Cenogorke su gospodine Zekoviću, “dominantna” nacija u Crnoj Gori. Grozna je ova Vaša rijeć “dominantna”, a još više kad je koristitite da Crnogorce i Crnogorke, ne daju šansu.niti demokratsko pravo građanima, koji ne pripadaju “dominantnim” nacijama, da budu birani i da biraju. Gospodine Zekoviću, za DPS na izborima u Podgorici, glasaće ogroman broj Crnogoraca i Crnogorki, upravo zbog Nermina Abdića, jer ga cijene, kao građnina Podgorice, po čovječnosti i stručnosti i ni po čemu drugom! Vi, gospodine Zekoviću, nemate petlju da reknete da je SRPSKA NACIJA TA KOJOJ SMETA Nermin Abdić, kaoo gradonačelnik Podgorice, pa ste umjesto “srpska… Pročitaj više »

Tara
06.09.2024-11:55 11:55

Mozda je G-din Zekovic mislio za dominatnu naciju po nacizmu i fasizmu..