Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Zeković: Bošnjačka stranka treba i ima pravo da bude politički autonomna

Kako je naveo, ostale političke strukture, bilo da to čine otvoreno ili podmuklo i prikriveno, treba da se suzdrže od uplitanja u samostalnost Bošnjačke stranke i odreknu se paternalizma prema bilo kome na crnogorskoj političkoj sceni

Bošnjačka stranka treba i ima pravo da bude politički autonomna. Samostalno donošenje odluka i razvijanje sopstvene političke filozofije se podrazumijeva, saopštio je član nestranačke Građanske inicijative “21.maj” i samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice, Aleksandar Saša Zeković.

Kako je naveo, ostale političke strukture, bilo da to čine otvoreno ili podmuklo i prikriveno, treba da se suzdrže od uplitanja u samostalnost Bošnjačke stranke i odreknu se paternalizma prema bilo kome na crnogorskoj političkoj sceni.

“Bez obzira da li se radi o državnom ili lokalnom nivou. U interesu je građanske, demokratske i evropske Crne Gore da Bošnjačka stranka bude zastupljena u svakom sazivu Vlade Crne Gore”, istakao je Zeković.

To se odnosi i na sve druge strukture manjinskih naroda jer bez njihovog aktivnog i djelotvornog učešća u javnom životu, teško možemo govoriti o pomirenju, međusobnom prihvatanju, jačanju demokratije i ukupne društvene kohezije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve