Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Zbog ulaska u Vladu: Demokratski savez u CG izlazi iz koalicije Albanska alijansa

Rukovodstvo Demokratskog saveza u Crnoj Gori, kako je saopšteno, jednoglasno je odlučilo da ne podrži formiranje nove Vlade Crne Gore

Demokratski savez u Crnoj Gori izlazi iz koalicije Albanska alijansa nakon što je ta koalicija ušla u sastav nove Vlade.

Rukovodstvo Demokratskog saveza u Crnoj Gori, kako je saopšteno, jednoglasno je odlučilo da ne podrži formiranje nove Vlade Crne Gore.

“Izražavamo žaljenje i ogorčenje što su se naši koalicioni partneri, bez konsultacija i jednostrano, kroz razgovore u kafićima (pozivajući nas u posljednjem trenutku da potpišemo sporazum), prihvatili da legitimišu vladu sa proruskom, antialbanskom i anti-građanskom orijentacijom. Ranije uspostavljena praksa da formalna zalaganja za navodnu prozapadnu orijentaciju prethode formiranju druge vlade koja kasnije nastavlja rad na sopstvenoj proruskoj agendi, za nas je neprihvatljiva i smatramo štetnom za Albance u Crnoj Gori”, kazali su iz Demokratskog saveza u Crnoj Gori.

Poručuju da su kao nacionalna stranka uvijek bili pristalica i podrška državotvornih i prozapadnih procesa, ali su, kako su naveli, dužni da u isto vrijeme čuvaju svoj nacionalni i kulturni identitet, kao što su to uvijek činili.

Albanska alijansa prihvatila je Sporazum o formiranju Vlade, iako je nosilac te liste Genci Nimanbegu bio protiv.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve