Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Zamjenik Roberta Fica: Najgori strahovi su prošli

Mirjam Lapunikova, direktorka Univerzitetske bolnice Ruzvelt u Banskoj Bistrici, gdje je Fico primljen, izjavila je u četvrtak da je premijer bio podvrgnut petosatnoj operaciji sa dva hirurška tima koji su liječili više prostrijelnih rana

Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica se stabilizovalo, a njegovi najgori strahovi su prošli, rekao je u nedjelju njegov zamjenik Robert Kalinak, ali je dodao da za sada neće biti prebačen iz bolnice u Banskoj Bistrici.

„Nema više neposredne opasnosti po njegov život, ali njegovo stanje ostaje ozbiljno i zahtijeva intenzivnu njegu. Možemo smatrati da je njegovo stanje stabilno, a prognoza pozitivna“, rekao je Kalinak ispred bolnice.

Dodao je:

„Svi se sada osjećamo malo opuštenije.“

Robert Fico je u srijedu ranjen u pucnjavi poslije sjednice vlade u Handlovi, gradu u centralnoj Slovačkoj.

Mirjam Lapunikova, direktorka Univerzitetske bolnice Ruzvelt u Banskoj Bistrici, gdje je Fico primljen, izjavila je u četvrtak da je premijer bio podvrgnut petosatnoj operaciji sa dva hirurška tima koji su liječili više prostrijelnih rana.

Lapunikova i Kalinak izjavili su u petak da je premijer podvrgnut još jednoj operaciji uklanjanja nekrotičnog tkiva iz rana.

Slovačka policija optužila je 71-godišnjeg muškarca za pokušaj ubistva.

Pucnjava je prvi veliki pokušaj ubistva evropskog političkog lidera u više od 20 godina i izazvala je međunarodnu osudu, a politički analitičari i poslanici kažu da to ukazuje na sve zagrijanu i polarizovaniju političku klimu širom kontinenta.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve