Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

ZABRINUTOST BIA ZBOG PORAZA ZBCG: Uvezeni glasači i prvi ”kontingent” namrštenih beogradskih momaka

Sada je već jasno da će i 20 odsto za partije iz korpusa ''srpskog sveta'' biti nedostižno, a kako je izvjesno da će i koalicija PES-Demokrate kao očekivani koalicioni partner proći izuzetno loše onda se morala angažovati sva sila koja Vučiću stoji na raspolaganju. Već su najavljeni autobusi koji treba da dovezu uvezene glasače, kako bi spriječili katastrofalan pad srbijanskih partija u Crnoj Gori.

Piše: Neven Mitrović

Kako se bliži dan izbora, tako je nervoza predstavnika “srpskog sveta” sve veća. BIA je formirala najširu moguću listu u Podgorici, dok u Kotoru nijesu čak ni to uspjeli. Pa ipak, mlaka kampanja, nedostatak bilo kakvih rezultata lokalne vlasti, kandidatkinja Jelena Borovinić Bojović koja je puno ispod nivoa nosilaca lista koje se prvi put pojavljuju na izborima i ipak nedovoljan nivo podrške SPC u kampanji – čine izvjesnim loš rezultat koalicije čak 10 partija koja se zove Za Budućnosti Podgorice.

Očekivani rezultat od 17.4 odsto koje je ova koalicija osvojila na prošlim izborima, zajedno sa 2.8 odsto koje je osvojila SNP značilo bi da rezultat ne smije biti manji od 20 osto. Kad tome dodamo ulazak skoro 10 ministara, 20 direktora direktorata i stotine partijskih uhljeba u javna preduzeća u proteklih godinu dana, doveli su do očekivanja Aleksandra Vučića i vrha BIA da ova koalicija ima minimum 35 odsto glasova na izborima.

Listu Za budućnost Podgorice sastavljala BIA

Međutum, sada je već jasno da će i 20 odsto za partije iz korpusa ”srpskog sveta” biti nedostižno, a kako je izvjesno da će i koalicija PES-Demokrate kao očekivani koalicioni partner proći izuzetno loše onda se morala angažovati sva sila koja Vučiću stoji na raspolaganju. Već su najavljeni autobusi koji treba da dovezu uvezene glasače, kako bi spriječili katastrofalan pad srbijanskih partija u Crnoj Gori. Juče je stigao i prvi ”kontingent” namrštenih beogradskih momaka, ali već su evidentirani i značajno im je smanjen opseg djelovanja.

Jer Podgorica ipak nije neka provincija, Lajkovac, Majdanpek ili neka druga srbijanska varoš, nego Glavni grad jedne NATO države.

Zbog toga na opoziciji ostaje da evidentira sve one koji će nezakonito pokušati da glasaju na biračkim mjestima u Podgorici i da ima odgovarajući reakciju kako bi spriječila da stranci glasaju na lokalnim izborima.

Koliko je naš portal u saznanju, na tome se već radi i građani Podgorice će imati odgovor na ovaj pokušaj prekrajanja njihove izborne volje i Vučićev izborni inžinjering.

Vođa srpskog podzemlja, kriminogeni autorkata Aleksandar Vučić i njegovi resursi

Ostaje da se vidi ko će platiti cijenu neuspjeha u redovima ZBCG, da li će ta koalicija ići u pravcu radikalizovanja pod vođstvom Dajkovića i Milačića ili će Andrija Mandić nastaviti da bude ključna figura. Već sada se čuju glasovi o tome da će Vučić u slučaju podgoričke katastrofe puno više resursa staviti u ruke Milana Kneževića i da će pokušati da zida novu koaliciju čiju bi okosnicu činjeli Kneževićeva DNP, Milačićeva PCG, Dajkovićeva SCG i Leposavićev pokret, koji je sa 2.85 odsto bio blizu ulaska u državni parlament.

U tom slučaju išlo bi se na nove izbore, sa pokušajem kreiranja više lista koje bi nekako došle do 41 parlamentarni mandat.

Svakako ostaje da sačekamo rezultate izbora u Podgorici, gdje se predviđa značajan rezultat građanskih i opozicionioh partija i saveza i žestok poraz Vučićeve dvije liste – ZBCG i PES-Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Piki 81
27.09.2024-12:38 12:38

Vidjećemo u ponedelajk……. Da li ćete i onda se smejati……

Maitland Niles
27.09.2024-13:28 13:28

Piki
Splačino srbska

Bosko
27.09.2024-13:59 13:59

Ne kaze se smejati ,nego smijati