Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

ZA VUČIĆA I KOPANJE LITIJUMA Aleksić, Kordić, Radunović i Kovačević u Loznici

Ceremonija obilježavanja godišnjice održava se u Loznici, a u srpskoj javnosti se to tumači kao namjera predsjednika Aleksandra Vučića da pokaže javnosti da ima podršku u tom gradu koji je u fokusu zbog potencijalnog iskopavanja rude litijuma u njegovoj okolini

Delegacija Nove srpske demokratije koju su činili potpredsjednik Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicima Budimir Aleksić, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Slaven Radunović, ministar turizma Simonida Kordić i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, prisustvovala je danas u Loznici komemorativnoj ceremoniji povodom “Dana sjećanja na progon Srba iz Hrvatske u akciji „Oluja“, saopšteno je iz NSD-a.

Ceremonija obilježavanja godišnjice održava se u Loznici, a u srpskoj javnosti se to tumači kao namjera predsjednika Aleksandra Vučića da pokaže javnosti da ima podršku u tom gradu koji je u fokusu zbog potencijalnog iskopavanja rude litijuma u njegovoj okolini. Međutim, prethodnih dana u Srbiji se održavaju protesti koje vode ekološki pokreti protiv kopanja litijuma u Loznici. Vučić je zbog masovnosti tih okupljanja odlučio u svom poznatom maniru iz 90-ih godina sa organizacijom “kontra skupa”. Upravo je takva pogubna politika pokojnog predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića dovela do progona iz djelova Hrvatske. Sljedbenik te politike Miloševića bio je i Aleksandar Vučić, a prisustvom funkcionera NSD dobio je podršku i za kopanje litijuma.

“Prije 29 godina, u akciji „Oluja“ ubijeno je ili nestalo oko 2000 Srba, dok je više od 220.000 protjerano. Danas su Srbi iz svih krajeva bivše Jugoslavije i svijeta poslali jasnu poruku da njegujući sjećanje na sve one koji su nevino stradali ili su svoje živote položili za očuvanje nacionalnog bića, jačaju jedinstvo srpskog naroda i stvaraju temelj njegove bolje budućnosti”, piše u saopštenju NSD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
03.08.2024-20:57 20:57

Uzani nacisti-srbijanske vjere-daleka mi kuca od njih!-od ovih..i od onih..

RIR
03.08.2024-21:19 21:19

…nasi stručnjaci”srpske svesti” da pomognu Vucicu da ubijede “bracu”srbijance da ce umirati po najvisim svetskim standardima za ekolosku proizvodnju litijuma …
Bas odabrana elita ide -bas ce se srbijanci obradovati kad ih čuju !