Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Vuković: Nova rekordna cijena kvadrata stana od 1820 eura pokazuje zašto je neophodno usvojiti Zakon Stan za sve

Građanski pokret URA ponovo će predložiti Skupštini na usvajanje Zakon o Fondu STAN ZA SVE

Novi podaci Monstata pokazuju da je prosječna cijena kvadrata stana u Crnoj Gori 1820 eura, što pokazuje da cijene nekretnina u našoj državi konstantno rastu i da su sada prosječno više za 200 eura u odnosu na prošlu godinu. To je još jedan pokazatelj zašto država mora omogućiti brojnim građankama i građanima da po povoljnijim uslovima od onih koji trenutno vladaju na tržištu dođu do svog krova nad glavom, saopštila je potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković.

“Zbog toga će Građanski pokret URA ponovo predložiti Skupštini na usvajanje Zakon o Fondu STAN ZA SVE koji bi pružio priliku podstanarima i svima koji nemaju svoj stan da riješe svoje stambeno pitanje po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom, odnosno, za više nego duplo manje u odnosu na trenutnu prosječnu cijenu na tržištu”, najavila je Vuković.

Vuković je istakla da se nada da će se ovoga puta poslanice i poslanici u Skupštini Crne Gore voditi isključivo interesima preko 100 hiljada građana, odnosno, 40 hiljada porodica koje nemaju riješeno stambeno pitanje, a ne ličnim i partijskim interesima i sujetama i da će zbog toga ovoga puta dati podršku usvajanju Zakona STAN ZA SVE.

Ona je podsjetila da ovo zakonsko rješenje nije dobilo neophodnu podršku u julu mjesecu u Skupštini Crne Gore, jer je određeni broj poslanika, kako iz redova opozicije tako i iz redova vlasti bez obzira na podršku koju su tokom skupštinske rasprave najavili za usvajanje Zakona STAN ZA SVE, očigledno u koordinaciji, odlučio da glasa protiv ili da uopšte ne bude u sali tokom glasanja.

“Pružićemo im priliku da ponovo pokažu koliko im je zaista stalo do građana ove zemlje i rješavanja jednog od gorućih problema, pogotovo za mlade ljude u Crnoj Gori”, zaključila je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
24.08.2024-14:37 14:37

gospodja zeli da dobije na izbore-ismijava sirotinju..Ne sprdajte sesa narodom!