Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Vučević: Andrijevica će postati grad mladih, turizma i razvijene poljoprivrede

Vučević je naglasila da je za budućnost Andrijevice ključno da se zadrže mladi i da im se obezbijede uslovi kako bi mogli da se razvijaju i ovde pokrenu svoje poslove i zasnuju svoje porodice

Želimo da zajedno gradimo Andrijevicu, da opšti interes uvijek bude ispred ličnih, da vratimo mlade u naš grad i da Andrijevica postane novi centar sjevera Crne Gore, poručila je Dragana Vučević na predstavljanju programa i izborne liste „Evropa sad – Nova šansa za Andrijevicu“.

Kako je saopšteno iz Pokreta Evropa sad (PES), u prepunoj sali Centra za kulturu u Andrijevici, u prisustvu premijera i predsjednika PES-a Milojka Spajića, Vučević je naglasila da je za budućnost Andrijevice ključno da se zadrže mladi i da im se obezbijede uslovi kako bi mogli da se razvijaju i ovde pokrenu svoje poslove i zasnuju svoje porodice.

„Pomoći ćemo mladim bračnim parovima da lakše rješe stambeno pitanje, formiraćemo kancelariju sa mladim stručnjacima koja će pomagati u pisanju projekata za mlade preduzetnike, uvešćemo smjerove u školama koji interesuju djecu i sa čijim diplomama mogu da nađu dobro plaćena radna mjesta. Da sve to može da se uradi najbolje govori primjer savremene školske opreme i kombi vozila za prevoz đaka koje je obezbijedilo Ministrastvo prosvjete, nauke i inovacija. Zato ćemo usko sarađivati sa Vladom Crne Gore, jer imamo isti cilj modernu, naprednu i uspješnu Andrijevicu“, dodala je Vučević.

Ona je posebno istakla turističke i poljoprivredne potencijale Andrijevice, rekašvi da će nova vlast na čelu sa Pokretom Evropa sad konačno da otvori „Kuću voća“ koju su mnogi prije obećavali.

„Povećaćemo premije poljoprivrednicima, obučiti ih i pomoći im da konkurišu kod evropskih fondova i povezaćemo turističke kapacitete direktno sa proizvođačima. Radićemo na razvoju održivog turizma i povezati katune Štavna i kompleks Mojan – Krivi do, što će biti okosnica turističke ponude Andrijevice“, rekla je Vučević.

Spajić je istakao da će Andrijevica uskoro postati važno saobraćajno čvorište što će doprinijeti njenom ubrzanom privrednom razvoju.

„Uskoro kreće gradnja auto-puta Andrijevica – Mataševo, gradićemo put ka Metohiji, ka Pljevljima, ka Boljarima i Srbiji. Sve će to doprinijeti da u Andrijevicu dođu nove investicije i otvore se nova radna mjesta“, poručio je Spajić.

Spajić je dodao da je razvoj infrastrukture ključan za ovaj kraj i da će se nakon izgradnje auto-puta iz Podgorice do Andrijevice stizati se za 45 minuta što će omogućiti razvoj turizma, a građanima Andrijevice otvoriti mogućnost da svoje proizvode brzo i lako prodaju u Podgorici i na primorju.

On je istakao da je veoma važno da nacionalni i lokalni nivo imaju dobru saradnju, jer bez toga nema ubrzanog i ravnomjernog razvoja zemlje.

„Mi moramo da vodimo jednu politiku. Moramo da u lokalnim samoupravama imamo ljude koji će da prihvate pruženu ruku iz Podgorice i da zajedno gradimo našu zemlju. Zato su ovi izborni važni i zato je važno da ovdje pobijedi politika razvoja i saradnje koju promoviše Pokret Evropa sad“, zaključio je Spajić.

On je pozvao sve građane Andrijevice da daju šansu timu koji predvodi Vučević i glasaju za listu pod brojem 3 „Evropa sad – Nova šansa za Andrijevicu“.

Na konvenciji su govorili i Naida Nišić, ministarka rada i socijanog stranja, Filip Radulović, ministar saobraćaja i pomorstva, Jelena Nedović, poslanica, Milan Marsenić i Božidar Vukićević, kandidati za odbornike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve