Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Vladimir Martinović više neće biti ministar, Damjan Ćulafić na čelu novog resora

Portal Aktuelno mjesecima je pisao o aferama kontroverznog Martinovića, tako da je njegova smjena očekivana

Vladimir Martinović više neće biti ministar u Valdi Crne Gore, a umjesto njega na čelu novoformiranog ministarstva ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera biće Damjan Ćulafić, saopšteno je večeras nakon višesatne sjednice Predsjedništva Demokratske Crne Gore.

“Imajući u vidu da usled rekonstrukcije Vlade i dijeljenja više ministarstava, Demokrate imaju obavezu utvrditi kandidata za novo ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Predsjedništvo utvđuje Damjana Ćulafića, za kandidata za ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, i zahvaljuje se Vladimiru Martinoviću, dosadašnjem ministru u 44. Vladi Crne Gore”, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva Demokrata.

U saopštenju stoji da će lider Demokrata, Aleksa Bečić, će i u rekonstruisanoj Vladi biti na poziciji zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, a Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Dragan Krapović i Tamara Vujović “nastaviti da obavljaju funkcije koje su pokrivali i u prethodnih devet mjeseci”.

Podsjetimo, Portal Aktuelno mjesecima je pisao o aferama kontroverznog Martinovića, tako da je njegova smjena očekivana.

Predsjednišvo Demokrata izrazilo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici.

“Predsjedništvo snažno afirmiše i pozdravlja sjajne rezultate nove vlasti ostvarene na polju evropskih integracija koji su rezultirali dobijanjem IBARA-a, kao i istorijske rezultate koje bezbjednosni sektor i tužilaštvo u saradnji sa međunarodnim partnerima postiže na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a kojima se potvrđuje da u Crnoj Gori više nema zaštićenih i nedodirljivih, te da država svakim danom pokazuje svoju snagu i odlučnost u izgradnji pravne države”, piše u saopštenju.

Predsjedništvo Demokrata ocijenilo je i da je nastavak progresa na evropskom putu zatvaranjem više poglavlja do kraja godine, nastavak odlučne borbe na polju vladavine prava, kao i dalje ekonomsko soicjalno snaženje građana ključni motiv našeg učešća u vlasti i jedini put koji garantuje sigurnost, stabilnost i napredak Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
jado
23.07.2024-11:59 11:59

nnnnnaaaaarrooooodddeeeeeeeeee, nneee daaajjtteeeee ddaaa mmeeeee smeeenneeeee!!!!!!povikase seljaci na ekavici iz Podgorice, Berana, Zere, Niksica i Pljevalja

MARTINOVIĆ NAPUŠTIO DEMOKRATE: Izigrava moralnu gromadu, a ćuti o aferama - Pasus
23.07.2024-13:13 13:13

[…] Martinović koji je zbog brojnih afera dobio nadimke ”Balvan”, ”Šega” i ”Osvrtaj”, na ovaj korak se odlučio nakon što je Predsjedništvo Demokratske Crne Gore na sinoć održanoj sjednici predsjedništva odlučilo da on više neće biti ministar u Vladi Crne Gore. […]