Subota, 6 Jula, 2024
Rubrika:

Vlada da pomogne učešće sportista na MOSI i Beranskom kulturnom ljetu

Podsjećaju da je Berane prošle godine na MOSI igrama u Kolašinu u konkurenciji od 28 gradova zauzelo visoko treće mjesto

Vlada Crne Gore da pomogne učešće sportista na MOSI i Beranskom kulturnom ljetu, poručili su iz OO Demokrate Berane.

“Nedjeljama smo upozoravali na fatalne posljedice po funkcionisanje društvenog života Berana, a sve zbog opštepoznate političke krize koju su izazvali odbornici koalicije “Za budućnost Berana” (odbornici NSD i PZP). Iako su se mnogi hvalili najavljenom izdajom kao sopstvenim političkim vizionarstvom, i bez imalo srama o svojoj prevari ćute sve vrijeme, sve su to, ipak, činili bez imalo osjećaja odgovornosti za nepopravljive posljedice koje su već počele da nagrizaju društveno biće našeg grada, a na koje smo sve vrijeme upozoravali. Dakle, valjda je sada jasno da stvari ne mogu funkcionisati redovno, ako je institucionalno stanje neredovno”, kaže se u saopštenju.

Navode da je prva krupna kompromitujuća pojava preskromno “Beransko kulturno ljeto”, što nove beranske Đuroviće i Pajoviće mnogo očigledno ne dotiče.

“Danas smo obaviješteni da je novi udar na ugled Berana nemogućnost naših sportista, njih 68, da učestvuju na MOSI igrama, i da po prvi put u istoriji grada Berane nema predstavnike na ovom važnom takmičenju regionalnog karaktera”, ističe se u saopštenju.

Podsjećaju da je Berane prošle godine na MOSI igrama u Kolašinu u konkurenciji od 28 gradova zauzelo visoko treće mjesto.

“Sa rekordno planiranim brojem sportista i kvalitetom koji imaju ove godine očekivao se još bolji plasman. Međutim, neko ko nema kuraži ni da se oglasi smatra da mu pripada da im sve to oduzme, da Beranama oduzme slavu i ugled. Nedopustivo”, navode beranske Demokrate.

Prema njihovim tvrdnjama s obzirom na kukavičluk odbornika koji su srušili aktuelnu vlast, smatraju da je osnovna dužnost Vlade Crne Gore, odnosno njenih ministarstava resorno zaduženih za kulturu i sport, da ova dva velika događaja za opštu kluturu Berana podrže finansijski, odnosno da omoguće odlazak sportista na MOSI kao i dodatne aktivnosti u okviru “Beranskog kulturnog ljeta”.

“Stoga zahtijevamo od premijera Milojka Spajića da na prvoj narednoj sjednici Vlade Crne Gore, ova pitanja budu razmotrena i riješena pozitivno po beransku zajednicu”, zaključuju beranske Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve