Subota, 6 Jula, 2024
Rubrika:

Vilan: Izraelska strana otvorena za pronalaženje novih modaliteta saradnje sa Crnom Gorom

Krapović je, kako je navedeno u saopštenju MoD-a,  izrazio zadovoljstvo sastankom i istakao ambasadorov lični doprinos jačanju bilateralne saradnje dvije države tokom njegovog mandata

Izraelska strana otvorena je za pronalaženje novih modaliteta saradnje sa Crnom Gorom u cilju daljeg produbljivanje bilateralne saradnje na svim nivoima, kazao je odlazeći ambasador Izraela Jahel Vilan tokom današnjeg susreta sa ministrom odbrane Draganom Krapovićem.

Krapović je, kako je navedeno u saopštenju MoD-a,  izrazio zadovoljstvo sastankom i istakao ambasadorov lični doprinos jačanju bilateralne saradnje dvije države tokom njegovog mandata.

“Crna Gora i Izrael imaju razvijenu saradnju, kako na polju odbrane, tako i u drugim oblastima od obostranog značaja”, kazao je tom prilikom ministar.

Krapović je posebno naglasio važnost kontinuirane bilateralne saradnje u segmentu vojne industrije, što, kako je kazao, značajno doprinosi procesu modernizacije Vojske Crne Gore.

“Crna Gora i Izrael su oduvijek baštinili prijateljske odnose”, kazao je ambasador dodajući da je nedavno imenovanje prvog izaslanika odbrane Izraela za Crnu Goru potvrda njihove spremnosti za dalje jačanje saradnje sa Crnom Gorom u domenu odbrane.

“Izraelska strana otvorena je za pronalaženje novih modaliteta saradnje sa Crnom Gorom u cilju daljeg produbljivanje bilateralne saradnje na svim nivoima”, istakao je izraelski ambasador.

Sagovornici su razgovarali i o složenosti odnosa na Bliskom Istoku, uz nadu da će se u što skorijem roku pronaći adekvatno rješenje u cilju postizanja trajnog mira i stabilnosti na tom prostoru, konstatovano je tokom susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
04.07.2024-10:36 10:36

Zajedničko za sve iz Demokrata je da su se nekako i negdje zaoblili, od kako su u vlasti, jedino je BB nešto ufitiljio od neke unutrašnje tuge. Za njih važi krilatica: “Kako je oteka ka da se najeo popeka”…