Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

UMIŠLJENA POTPREDSJEDNICA Bahata i neznavena Zdenka Popović nije dozvolila opoziciji da govori: Vlast opet usvojila zakone koje je vratio Milatović

Anđušić je kazao da apeluju na poslanike da ne rade to što namjeravaju, i da ne udaraju na standard i kupovnu moć građana. Popović je navela da je Poslovnik jasan, i da nema prava na proceduru. Cijela sjednica trajala je oko 20 minuta

Poslanici Skupštine Crne Gore su na današnjoj vanrednoj sjednici ponovo izglasali tri zakona koja je prethodno vratio predsjednik države Jakov Milatović.

Glasovima parlamentarne većine izglasali su izmjene Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Zakona o akcizama i Zakona o porezu na dodatu vrijednost. Riječ je o dijelu zakonskih akata koje je Vlada predstavila kao neophodne kako bi došlo do primjene programa “Evropa sad 2”.

Poslanici opozicije tražili su proceduru ali on predsjedavajuća Zdenka Popović im to nije dozvolila.

Popović je kao potpredsjednica Parlamenta preuzela ulogu predsjednika Andrije Mandića koji je bio odsutan. Time je Mandić bukvalno uvalio vruć krompir Popović da se obračunava s opravdanim zahtjevima opozicije par dana uoči lokalnih izbora, koji su ukazali na kršenje poslovnika. Popović je u bahatom stilu sve to odbila i sprovela svoj naum u djelo, a cijela sjednica trajala je oko 20 minuta.

Tok sjednice:

15.38 – Poslanici parlamentarne većine su glasanjem utvrdili da Zdenka Popović nije prekršila Poslovnik.

15.33 – Poslanik GP URA Miloš Konatar obratio se predsjedavajućoj Popović i rekao joj je da ima pravo minut da objasni gdje je prekršen Poslanik.

15.30 – Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović iz Pokreta Evropa sad tvrdi je da nije tačno da se povećava porez, jer opšta stopa ostaje ista.

“Ne nasijedajte na te priče, jer se radi o neistinama”, poručio je Pejović.

15.28 – Poslanica Posebnog kluba Jevrosima Pejović je kazala da ne zna da li je prekršena procedura ali zna da je prekršen Ustav Crne Gore.

“Pozivam kolege da ne izglasaju povećanje poreza našim građanima”, istakla je Pejović.

15.25 – Potpredsjednica parlamenta i predsjedavajuća Zdenka Popović je rekla da proceduru ne može dobiti ako će govoriti o zakonima koji su vraćeni.

Anđušić je kazao da apeluju na poslanike da ne rade to što namjeravaju, i da ne udaraju na standard i kupovnu moć građana.

Popović je navela da je Poslovnik jasan, i da nema prava na proceduru.

“Ko želi da sazove konferenciju za medije na to svakako ima pravo”, poručila je Pejović.

15.24 – Poslanik DPS-a Mihailo Anđušić javio se proceduralno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
26.09.2024-16:52 16:52

cetnici-demokrate su najveca fasisticka organizacija crkve Srbije..

Tara
26.09.2024-16:54 16:54

Totalna Diktatura..neznam ko je gori??

RIR
26.09.2024-19:52 19:52

…tesko da se moze nesto reci za OVU ,pozitivno ,građansko ,intelektualno …/kao i za njenog sefa -tzv.Demokratu/ …bila je odbornik SNP ,nakon toga tzv.samostalni odbornik , mogao je vidjeti i prosjecni posmatrač u Opšt.parlamentu Skupstine opstine PG , što bi rekli podgoričani -“dokle može dobačiti “…!
pi ! što nas je snaslo !

Seljak
26.09.2024-20:19 20:19

Ova Popović je stvarno odvratno stvorenje