Ponedjeljak, 23 Septembra, 2024
Rubrika:

UPOZORENJE: Šef ekstremističke SPC dolazi u Crnu Goru da pogura kandidate ”srpskog sveta” na lokalnim izborima

Partijama aktuelnih vlastodržaca – Andrije Mandića, Milojka Spajića i Alekse Bečića, ne ide dobro, pa je očekivano da se Beograd preko svoje operativne mreže uključi i pruži podršku listama ''srpskog sveta''. Dolazak Perića stoga ne predstavlja iznenađenje.

Izvršni direktor svetosavske sekte (SS) u javnosti poznate pod akronimom SPC Prvoslav Perić, operativnog imena – Porfirije, boraviće u Bijeloj 27. i 28. septembra, saopšteno iz ispostave crnogorske filijale SS, kodnog imena ”crkvena opština topaljsko-hercegnovska”.

Zvanični povod je, kako je saopšteno, proslava hiljadu godina oltara i dva vijeka od izgradnje crkve Polaganja Rize Presvete Bogorodice u Bijeloj.

Kako je najavljeno, 27. septembra u 18 sati biće upriličen svečani doček Porfirija i osvećenje Krsta na mjestu budućeg sabornog hrama u Bijeloj, u ulici Bijelskih dobrotvora.

Sjutradan, u subotu 28. septembra sa početkom u 9 časova, u operativnoj bazi SPC kodnog naziva – hram Polaganja Rize Presvete Bogorodice u Bijeloj, Perić će izvesti ritual ”krvi i tla” kodnog naziva arhijerejska liturgija, a asistiraće mu šef crnogorske filijale SS operativne titule mitropolit crnogorsko-primorski Jovan Mićović – Joanikije.

S obzirom da je takozvana SPC organizacija koja nema nikakve veze sa pravoslavljem, hrišćanstvom i vjerom, jasno je da je Perić došao u Crnu Goru da ”pogura” političke predstavnike ”srpskog sveta” pred lokalne izbore u Podgorici i Kotoru.

Porfirije Perić i njegov nalogodavac Kiril Gunđajev

Partijama aktuelnih vlastodržaca – Andrije Mandića, Milojka Spajića i Alekse Bečića, ne ide dobro, pa je očekivano da se Beograd preko svoje operativne mreže uključi i pruži podršku listama ”srpskog sveta”. Dolazak Perića stoga ne predstavlja iznenađenje.

Aktuelni direktor svetosavske sekte Perić je inače koordinator odnosa takozvane SPC sa obavještajnim službama, i odavno važi za glavnog, ruskog obavještajca u redovima ove organizacije.

Spekuliše se da je u periodu 2010—2011. Perić bio koordinator SPC za saradnju sa Vojskom Srbije i bio je član najužeg tima za ‘neokortikalno ratovanje’- psihološko parapsihološka koordinacija. Od 2012. je koordinator SPC sa stranim obavještajnim službama i diplomatama.

Od 2008. do 2016. imao je bliske odnose, a posle 2016. u Švedskoj nakon susreta sa ruskim diplomatama i najvišim službenicima ruske SVR (Spoljno obavještajna služba) postaje aktivni službenik ove obavještajne organizacije.

Jovan Mićović alijas Joanikije koji će biti domaćin Periću, kako smo pisali, zastupa drugu struju ruskih operativaca unutar takozvane SPC.

Mićović je u oktobru 2022. godine posjetio Moskvu na poziv ”prvog pravoslavnog bezbjednjaka”, Kirila Gunđajeva koji je u javnosti odavno prepoznat kao dugogodišnji operativac zloglasnog KGB-a.

Porfirije Perić i Jovan Mićović: Dva kraka ruskih obavještajnih pipaka

Kako smo već pisali, pravi razlog posjete Mićovića Moskvi su bile konsultacije sa Kirilom, sa kojim je razmijenio operativna saznanja i dobio ”sugestije” kako da radi na ”ukrajinizaciji” Crne Gore i izazivanju dodatne nestabilnosti u Regionu.

Stoga se da naslutiti da će dolazak Perića biti i prilika da sa svojim kolegom, agentom Mićovićem razmijeni operativne podatke o projektu destabilizacije i integracije Crne Gore u ”srpski svet”.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
PePera
23.09.2024-08:36 08:36

Čuo sam da papa dolazi da podrži milov svijet, ali pošto je u gužvi šalje mosinjora Vićenca dela Montenegra operativno ime Popu Šimi

Miso
23.09.2024-11:32 11:32

A sto cini crkva, i crkveni misevi sa dva zuba u glavi ….

RIR
23.09.2024-14:57 14:57

…Prle /skraćenica od prdonja…/ zasigurno ne dolazi da širi ljubav ,ne bradsku-nikad braca nijesmo bili/ni ljubav hrišcansku NEGO da sije mržnju i zlo u CG i kod Crnogoraca …Da nije trenutno stanje sa izdajnicima ,kakvo jeste, a koje vec po vjernicima ,koji prisustvuju,njegovim lažima i prijetnjama opada-nista ama bas nista nebi mogli CGori ,bez “prlje”da aveta …zato i dolazi u Bijelu kod neznavenih ,bice ih vise nego da je u PG …da riče …!