Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Rubrika:

Udruženje podstanara: U političkoj igri pobjeda i poraza, svi smo zapravo gubitnici

Umjesto napretka, kako dodaju, svaka promjena vlasti donosi još dublje podjele i agoniju

Kao građani Podgorice i Crne Gore, već dugo smo svjedoci potpunog gubitka onih vrijednosti koje su nekada bile suština našeg identiteta — dostojanstva, čojstva i junaštva, sinonim narodnog otpora, saopšteno je iz Udruženja podstanara.

“Danas živimo kao taoci političke mašinerije, suočeni s ružnom realnošću koja nije samo nakaradna, već i opasna. Budućnost nam polako klizi iz ruku, a sa njom i ono najvrednije — nezavisnost građanina i nezavisnost naše države. Sve se to događa za šaku dinara, eura, dolara i jeftino prodanih političara, koji svoje interese stavljaju iznad interesa naroda i svoje države”, kazali su u saopštenju.

Izbori u Podgorici i Kotoru su, ističu, najbolji pokazatelji.

“Ali koga to zaista brine? Važno je da su “naši” pobijedili, važno je da su “njihovi” poraženi. Važno je da su najmanji “tas na vagi”. U toj političkoj igri pobjeda i poraza, svi smo zapravo gubitnici. Svaki politički trijumf koji slavimo kao svoj, svaki poraz koji doživljavamo kao njihov, samo je iluzija — jer na kraju dana, te pobjede previše koštaju poštene građane ove zemlje”, naveli su iz Udruženja podstanara.

Umjesto napretka, kako dodaju, svaka promjena vlasti donosi još dublje podjele i agoniju.

“Gubitak povjerenja u institucije, urušavanje moralnih vrijednosti i stalni osjećaj nemoći postaju naša svakodnevica. Preskupa je to cijena za one koji žele bolje, ali se suočavaju s političkom realnošću koja ne mari za istinske interese naroda. Naša budućnost zavisi od toga kada ćemo prestati da budemo djelovi tuđih pobjeda i početi graditi zajedničku. Vrijeme je da se osvijestimo i počnemo boriti za dostojanstvo koje smo izgubili, jer jedino tako možemo spriječiti dalji pad i očuvati ono što je ostalo od našeg dostojanstva naše nezavisnosti i državnosti i srećne budućnosti”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve