Utorak, 17 Septembra, 2024
Rubrika:

Udruženje podstanara: Država i njeni predstavnici propustili priliku da pruže pomoć onima kojima je najpotrebnija

''U Crnoj Gori, koja se predstavlja kao država socijalne pravde i građanskih prava, više od 30.000 porodica nema svoj krov nad glavom, niti ikakve šanse da ga stekne'', kazali su iz tog udruženja

Država i njeni predstavnici su propustili priliku da pruže pomoć i podršku onima kojima je bila najpotrebnija, poručuju iz Udruženja podstanara Crne Gore – Moj dom.

“U Crnoj Gori, koja se predstavlja kao država socijalne pravde i građanskih prava, više od 30.000 porodica nema svoj krov nad glavom, niti ikakve šanse da ga stekne”, kazali su iz tog udruženja.

Navode da elementarno pravo svakog građanina, pored prava na život, vodu i ljudsko dostojanstvo, jeste i pravo na stanovanje.

“Dok svjedočimo političkom cirkusu u kojem se ogromna sredstva troše na kampanje, gdje doktori rade sve osim liječenja, a univerzitetski profesori se bave politikom, svako je prisiljen da radi ono za što se nije školovao”, naveli su iz udruženja u saopštenju za medije.

Politika je, smatraju, očigledno postala najunosnija profesija.

“Da situacija nije tragična, sve ovo bi bilo dobar vic. Nažalost, političko ludilo, neobazrivost i nepristojna bahatost skupo koštaju građane. Tokom najtežih dana za podstanarske porodice, usred pandemije koronavirusa i naglog rasta cijena kirija, niko od “super heroja” nije ponudio ni riječ, a kamoli djelovanje koje bi pokazalo brigu za one koji su tada bili najviše pogođeni”, naveli su iz udruženja.

Država i njeni predstavnici su, prema njihovim riječima, propustili priliku da pruže pomoć i podršku onima kojima je bila najpotrebnija.

“Danas, u predizbornoj kampanji, ponovo se priča o brizi za podstanare. Sramotno je što se ovakva neiskrenost ponavlja. Njihovo je da lažno obećavaju i glume brigu, dok su građani, posebno podstanari, suočeni s izborom – da povjeruju ili da sa gađenjem posmatraju cirkus koji nas, nažalost, sve dublje vuče prema dnu”, zaključili su iz udruženja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve