Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

U Bakuu organizovan prijem povodom Dana državnosti Crne Gore

U obraćanjima je, kako je navedeno u saopštenju, istaknut istorijski značaj 13. jula kada Crna Gora obilježava Dan državnosti, kao i vrijednosti i pravci razvoji na kojima Crna Gora temelji svoju vanjsku politiku

Kancelarija Crne Gore u Azerbejdžanu i Konzulat Crne Gore u Bakuu na čelu sa počasnim konzulom Vugarom Alijevim organizovali su svečani prijem povodom Dana državnosti Crne Gore.

Prijem je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), okupio više od 200 gostiju, predstavnika državne administracije, diplomatskog kora, akademske i poslovne zajednice, kojima su se obratili domaćin, ambasador Crne Gore Periša Kastratović, direktor Odjeljenja za ekonomsku saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Azerbejdžan Eldar Mamadov, kao i počasni konzul Alijev.

Prijem povodom Dana državnosti Crne Gore/Foto: MVP

U obraćanjima je, kako je navedeno u saopštenju, istaknut istorijski značaj 13. jula kada Crna Gora obilježava Dan državnosti, kao i vrijednosti i pravci razvoji na kojima Crna Gora temelji svoju vanjsku politiku.

“Ukazano je na prijateljske odnose Azerbejdžana i Crne Gore, kao i sadržajnu saradnju zasnovanu na zajedničkim interesima.  Ocijenjeno je da važan segment bilateralnih odnosa predstavlja dinamična ekonomska saradnja, čemu u prilog govori činjenica da je Azerbejdžan jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori, kao i da postoje brojni potencijali i obostrana zainteresovanost za nove projekte i investicije”, kazali su iz MVP.

Istaknuta je, dodaju iz resora, i važna uloga Konzulata na čelu s počasnim konzulom u zbližavanju dvije zemlje u proteklih jedanaest godina, naročito u kontekstu uspostavljanja bližih veza u oblasti turizma, čemu je posebno doprinijela direktna avio linija na relaciji Baku – Tivat.

U okviru svečanosti je organizovan nastup crnogorskog dua klavir-viončelo Jelene Vujičić i Milice Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve