Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Rubrika:

Šušić: Borovinić Bojović pozvala na pregovore – Mujović prihvatio, Rakčević opravdano odsutan

On je u emisiji Naglas TV rekao i da je nositeljka njihove liste Jelena Borovinić Bojović pozvala danas na razgovor nosioca liste PES-Demokrate Sašu Mujovića, koji joj je, kako je naveo, kazao da je spreman da dođe na sastanak i da pričaju o formiranju vlasti, dok je od  nosioca liste „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ Luke Rakčevića dobila odgovor da je opravdano odsutan.

Koalicija „Za budućnost Podgorice – Grad svih nas” ima dovoljno razloga da bude zadovoljna, zahvalna i ponosna na one koji su je podržali na lokalnim izborima u Podgorici, kazao je funkcioner te koalicije Mitar Šušić.

On je u emisiji Naglas TV rekao i da je nositeljka njihove liste Jelena Borovinić Bojović pozvala danas na razgovor nosioca liste PES-Demokrate Sašu Mujovića, koji joj je, kako je naveo, kazao da je spreman da dođe na sastanak i da pričaju o formiranju vlasti, dok je od  nosioca liste „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ Luke Rakčevića dobila odgovor da je opravdano odsutan.

Mitar Šušić ispred koalicije “Za budućnost Podgorice” kaže da je “Preokret” dobrodošao na političku scenu u ovom trenutku.

Ističe da oni nijesu uspjeli da detektuju šta je problem, kao i zašto se ne može doći do dogovora.

“Nije pametno pristupati sujetno i sa neki ultimativnim iskoracima u svakom trenutnku. U ovom trenutku ne prepoznajemo šta je to što bi nas moglo da betonira… Ne vidim neke suštinske programske razlike koje bi mogle bilo koga da isključe iz programske kombinatorike”, kazao je Šušić.

Na pitanje da li bi DPS-u trebalo dati šansu da budu dio vlasti, Šušić je kazao da nikakva barijera ne postoji da oni uđu u pregovore.

“Matematički i logički imaju pravo da pokušaju”, rekao je on.

Lider “Preokreta” Srđan Perić kazao je da su dva mandata “velika pobjeda”.

“Ustanovljavamo protestni glas, koji se već od večeras može čuti… Do prije dva dana nijeste mogli da priđete medijima, a sada kada trebaju da kažu prve utiske, nosioca ključnih lista nema”, kazao je Perić.

Perić je kazao da govorimo o ključnim funkcijama, kako će biti raspoređene. Problem je kaže, što nema ničeg drugog osim toga, jer da ima, oni bi večeras bili ovdje i branili stavove.

“Sve se svelo na to ko će uzeti gradonačelničku poziciju”, kazao je Perić.

Perić je naveo da demontaža paritokratske prakse kreće kada se prvo razobliči.

“Naša je obaveza da osnažimo taj glas i da to bude prevladajući stav”, rekao je on dodajući da će, ukoliko izazovu nove izbore biti žestoko kažnjeni.

Milena Vuković ispred koalicije „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ kazala je da su zadovoljni izbornim rezultatom.

“Kampanja je generalno krenula u lijepoj atmosferi… zadnje nedelje pred izbore došli smo u situaciju da kolege iz drugih stranaka idu sa ličnim uvredama, a to je nešto što treba da izbjegavamo… Mi ne znamo šta je to koalicija PES-Demokrate ponudila građanima”, kazala je Vuković.

Ona je navela da je Saša Mujović ispred liste PES – Demokrate diskriminisao na više načina nosioca liste Za bolju Podgoricu Luku Rakčevića.

Mitar Šušić ispred liste “Za budućnost Podgorice” čiji je nosilac Jelena Borovinić Bojović, kaže da ta koalicija ima dovoljno razloga da bude zadovoljna rezultatom.

“Imamo dovoljno razloga da budemo zadovoljni, zahvalni i ponosni na one koji su nas podržali u ovom trenutku. Podsjetiću da smo kao koalicija u prethodnom sazivu imali 11 odbornika, u ovaj izborni ciklus smo ušli sa sedam odbornika, sa 13 izlazimo iz njega što je respektabilan rezultat”, rekao je on.

Šušić je kazao da su ostvarili predviđeni rast, i da sada treba sjesti i pokušati što prije, bez krajnjih rokova već ove nedjelje napraviti dogovor oko onoga što je svima bio osnovni narativ oko izborne kampanje.

“Očekujemo da vrlo brzo dođemo do nekog dogovora”, kazao je Šušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve